Köylülerin desteğiyle yaptırılan anasınıfı eğitime açıldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Küçük Yapalak köyünde vatandaşların katkıları ile yaptırılan anasınıfı törenle eğitime açıldı.

Küçük Yapal

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Küçük Yapalak köyünde vatandaşların katkıları ile yaptırılan anasınıfı törenle eğitime açıldı.

Küçük Yapalak Köyü İlköğretim Okulu bünyesindeki anasınıfının açılışı nedeniyle düzenlenen törene Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Sevgi Anaokulu Müdürü Seyhan Dedeler, Okul Müdürü Müzeyyen Sarıaslan, Okul Aile Birliği Başkanı Nurdane Mert ve anasınıfı öğretmeni Nilay Kaya katıldı. Sade bir törende açılan anasınıfında toplam 15 öğrencinin eğitim göreceği öğrenildi.

Açılış sonrası anasınıfı öğrencileri ile yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, okul öncesi eğitiminin önemine değindi.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması adına çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çelik, "Çocuklarımızda küçük yaşta aldıkları eğitim sayesinde daha başarılı olmaktadırlar. Bu nedenle çocuklarımıza küçük yaşta iyi bir eğitim vermek için en zor şartları değerlendiriyoruz." dedi.

Çelik, "Küçük Yapalak köyünde öğrenci sayımız az olmasına rağmen, imkânlarımız sınırlı olmasına rağmen birlik beraberlik içerisinde yapılan gayretler neticesinde çocuklarımız için nezih bir ortam oluşturulmuştur. Anaokulunun açılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için de hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Elbistan'ın köyleri içerisinde 1939 yılında eğitime açılan, en eski okul olduğu ifade edilen Küçük Yapalak ilköğretim Okulu toprak binasının yıkılarak, hayırsever Döndü Çifti tarafından çocuk parkına dönüştürüleceği öğrenildi.

Açılış töreni çeşitli ikramların ardından sona erdi.