Gümüşhane'de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi

Gümüşhane'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi" (UMEM) toplantısı yapıldı

Gümüşhane'de Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi
Gümüşhane'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi" (UMEM) toplantısı yapıldı.
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) toplantı salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, GTSO Başkanı İsmail Akçay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, İŞKUR İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, Müdür Yardımcısı Hasan Güler, Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcıları Ekrem Duman, Salih Atalay, GTSO Başkan Yardımcısı Lokman Eren, Yönetim Kurulu Üyeleri Sebahattin Uçar, Azmi Arıtan, Elbeyi Gergin, Meclis Üyesi Arslan Murat Akçay ve Oda Genel Sekreteri Lütfi Kılıç katıldı.
Toplantıda proje kapsamında yapılan faaliyetler ve neler yapılabileceği konuşulurken, GTSO Başkanı İsmail Akçay, proje ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Proje ile katılımcılara iş garantili, mesleki eğitim verilecek, kursiyerlere eğitimleri süresince günlük 15 TL ücret ödenecek, iş kazası sigorta primleri karşılanacak. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayanların yüzde 90'ı odamızın koordinasyonunda işletmelerde istihdam edilecektir. Proje 5 yıl süreyle uygulanacak. Ülke genelinde her yıl yaklaşık 200 bin kişiye iş piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklerin kazandırılması için eğitim verilecektir. Böylece 5 yılda 1 milyon kişinin iş bulması hedefleniyor. 81 ilde 111 meslek okulunda uygulanacak ve İlimiz Endüstri Meslek Lisesi'nin de kapsamı olduğu proje çerçevesinde önce bu okulların mesleki eğitim kalitesini artıracak ekipman alımları yapılacak. Yenilenen meslek okullarında eğitim verilecektir. Ticaret ve Sanayi Odamız sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bu projeyle işsiz vatandaşlarımızın yanında olmaya, iş dünyası ve işsizler arasında köprü oluşturmaya devam edecektir. Bölgesel ve sektörel mesleki eğitim ihtiyaçları odamız yönetimlerinde değerlendirilecek, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda Mesleki Eğitim Kursları'nın açılmasına katkı sağlayacaktır. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin istihdam edilmesine yönelik eşleştirme faaliyetleri de yine odamız tarafından koordine edilecektir."