Chp'de 'Tüzük' Çalışmaları

CHP Mersin İl Yönetimi'nde yeni tüzük hükümleri uygulanmaya başlandı

Chp'de 'Tüzük' Çalışmaları
CHP Mersin İl Yönetimi'nde yeni tüzük hükümleri uygulanmaya başlandı. Buna göre il yönetiminde 10 başkan yardımcısı ve bir de genel sekreter ataması yapıldı. Yönetime yeni gelen isimlerse düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı.
CHP İl Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Başkanı Yılmaz Şanlı, CHP Tüzüğü'nün 33. maddesine göre il başkan yardımcılarını belirlediğini ve bunun yanında İl Sekreterliği görevine de Abbas Çetin'i atadığını açıkladı. Şanlı, son yapılan 'Büyük Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu tüm delegelerin desteğiyle 'genel başkan' seçerken, aynı zamanda da kendisini 'başbakan' yapmak istediklerini de bizzat Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini hatırlattı. Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'başbakan' yapma noktasında kararlı olduklarını kaydeden Şanlı, halkın da kendilerinden bunu beklediğini dile getiren Şanlı, partide kavga, küskünlük ve kırılganlıklara artık müsaade etmeyecekleri gibi CHP örgütlerinin de 'iktidar' için gerekli çalışmaları sürdürdüğünü anlattı.
Yılmaz Şanlı, "Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nde hiçbir etnik köken ayırımı gözetmeden hep bir arada sevgi ve huzur içinde yaşıyoruz. Cumhuriyetin kazanımları ve alışageldiğimiz yaşam biçimiyle yıllarca da birlikte yaşamak istiyoruz. Türkiye'deki mevcut tabloyu tersine çevirecek olan tek parti CHP'dir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) da bu tabloyu değiştirecek bilgi ve deneyime sahiptir. Halkımız CHP iktidarındaki bayramları barış ve sevgi içinde mutlu olarak kutlayacaktır. CHP'yi sadece Mersin'de değil, aynı zamanda da Türkiye'de de iktidar yapmak için çalışacağız. Sadece CHP'lileri değil, çağdaş, demokrat ve aydınlık bir Türkiye sevdasıyla yaşayan tüm yurttaşlarımızı mücadelemize katkı vermeye çağırıyorum" dedi.
Öte yandan, CHP Mersin İl Yönetimi'nde görev alan il başkan yardımcıları ve sorumluluk alanları da şöyel oluştu; "Serdar Doğan (Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Davut Soylar (İdari ve Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Mehmet Özcan (Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Kazım Kökten (Partinin Tanıtımı, Basın ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Taner Çabuk (Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Aydın Kaynak (Meslek Kuruluşları, Sendikalar ve STK'lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Nebile Kavvamioğlu (Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Elanur Albayrak (Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Canan Levent (Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı), Serdar Erkan (Parti İçi Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı) ve Abbas Çetin (İl Sekreteri)."