Antalya Piyano Festivali Japon Basınında

Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Japon basınında geniş yer buldu

Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Japon basınında geniş yer buldu. Japonya'da yayınlanan Myu-jin Dergisi Kasım-Aralık sayısında, festivale ve Japonya'da çok sevilen festivalin sanat yönetmeni dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a yer verdi.
'Türk müzisyen' denildiği zaman akla gelen ilk ismin Fazıl Say olduğuna dikkat çekilen dergide, Say'ın caza uyarladığı "Mozart piyano sonatı, Alla Turca" ve üst üste kayıtlar yaparak piyano edebiyatının sınırlarını zorladığı "Bahar Ayini" gibi parçalarla, dinleyicilerin beklentilerini aşan olağanüstü bir performans sergilediğine vurgu yapıldı. Klasik müziğin ön planda olduğu festivalin, Türkiye'nin güneyinde yer alan turizm şehri Antalya'da yapılacağına da dikkat çekilen yazıda; Antalya'nın tanıtımının
yanı sıra festivalin başarısının da altı çizildi.
Japonya'nın tanınmış caz piyanisti Yosuke Yamashita ve grubu da 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde sahne alacak sanatçılar arasında olması, dergide ön plana çıkarılan bir başka konu oldu. Dergide ayrıca; festivalde dünyaca ünlü sanatçıların da yer alacağı belirtildi.
FESTİVALİ JAPON MEDYASI DA TAKİP EDECEK
Dünyaca ünlü sanatçıları Antalya'da buluşturan ve uluslararası başarısıyla Antalya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayan festival, bu yıl Japon basınını da ağırlayacak. Japonya'nın tanınmış TV, radyo, gazete ve dergilerinden basın mensupları, Antalya'ya gelerek festivale katılacak. Japonların ilgisini çeken festivalde önümüzdeki yıllarda, Ryuichi Sakamoto, Hiromi Uehara ve Nobuyuki Tsuji gibi dünyaca ünlü Japon sanatçılar yer alacak.