Alto, Tobb Tarafından Akredite Oda Sistemine Dahil Edildi

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oda ve borsaların hizmet kalitesinin mükemmele ulaşması ve kurumsal kapasitelerinin artırılması için geliştirilen 'Oda ve Borsa Akreditasyon' projesi kapsamında yapılan akreditasyon Sistemine dahil edildi

Alto, Tobb Tarafından Akredite Oda Sistemine Dahil Edildi
Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oda ve borsaların hizmet kalitesinin mükemmele ulaşması ve kurumsal kapasitelerinin artırılması için geliştirilen 'Oda ve Borsa Akreditasyon' projesi kapsamında yapılan akreditasyon Sistemine dahil edildi. Akredite Odalar arasına katılan Aliağa Ticaret Odası, bu kapsamda 2010-2013 Stratejik planını hazırlamaya başladı. Stratejik Plan gereği odanın güçlü ve zayıf yönleri SWOT Analiz toplantısında ilçedeki diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla tespit edildi.
ALTO, TOBB tarafından oda ve borsaların hizmet kalitesinin mükemmele ulaşması ve kurumsal kapasitelerinin artırılması için geliştirilen Akreditasyon Sistemine dahil edildi. TOBB çatısı altında 364 Oda bulunuyor. Akreditasyon sistemine dahil edilen Aliağa Ticaret Odası bu başarısıyla 85 Akredite oda arasına girdi. Akreditasyon sürecine dahil edilen Odalar; iş dünyası ile ilişkiler, üyelik, sağlıklı mali yapı, yönetişim ve oda ve borsalar iletişim ağındaki faaliyetleri göz önüne alınarak değerlendiriliyor. TOBB Akreditasyon Kurulu son toplantısında Aliağa Ticaret Odası'nın Akreditasyon Sistemi başvuru kriterlerini karşıladığını tespit ederek Odayı Akreditasyon sistemine dahil etti.
TOBB Akreditasyon Sistemine dahil edilen ALTO, 2010-2013 Oda Stratejik Planını hazırlamaya başladı. Kalite Sistem Uzmanı Önder Aydın Danışmanlığında yapılan Stratejik Plan SWOT Analiz toplantısında Odanın güçlü ve zayıf yanları ilçedeki diğer kurum ve kuruluş temsilcileriyle Oda Meclis Üyeleri, meslek Komiteleri ve basın mensuplarının katılımıyla masaya yatırıldı. Aliağa Ticaret Odası Seminer Salonu'nda yapılan toplantıya Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı M.Ender Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka başta olmak üzere Oda Yönetim Kurulu, Meclis ve meslek komitesi üyeleri, Aliağa'daki kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantıda katılanlar farklı çalışma gruplarına ayrılarak düşüncelerini tartıştılar. Soru ve anket formlarıyla Odanın üyeleriyle ilişkilerinden hizmetlerine kadar tüm yönleri tartışıldı. Toplantıda konuşan Sistem Danışmanı Önder Aydın; "Aliağa Ticaret Odası üyelerine hizmetleriyle, Türkiye ekonomi ve iş dünyasına katkılarıyla zaten yakından bilinen bir kuruluş. Akreditasyon süreciyle birlikte bu sorumluluklarımız artıyor. Bunun bilincinde bir kurum olarak planlama ve yapılanma çalışmalarımız sürecek. Gerek ISO 9001 Kalite yönetim sistemi çalışmalarında gerekse Akreditasyon ve buna bağlı Stratejik plan çalışmalarında bizlere büyük destek olan Oda yönetimimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka; "Türkiye'nin en genç Ticaret Odalarından bir olmamıza karşın hizmet çeşitliliğimiz ve kalitemizle kısa sürede Türkiye çapında öncü Odalar arasına girdik. Bu başarımızla TOBB Akreditasyon Sistemine dahil edildik. Şimdi bu kaliteyi korumak ve geliştirmek zorundayız. Hizmet kalite çıtamızı her geçen gün arttırmak istiyoruz. Akreditasyon, hizmetlerimizde katma değer yaratacak, bundan da üyelerimiz hizmet kalitesi ve çeşitliliğinin artmasıyla yararlanacaklardır. Stratejik Plan çalışmalarımızla Odanın çalışmalarını belirlenmiş bir vizyonla sürdürmesini hedefliyoruz" dedi.