Dikili Kaymakamlığı Huzurevini Yeniden Kazandıracak

Uzun yıllardır atıl durumda Harun Seyran - Eva Irmgard Kelemann Huzurevi ve Yardımlaşma Vakfı binası kaymakamlık tarafından onarılarak yeniden hizmete girecek.

Dikili Kaymakamlığı Huzurevini Yeniden Kazandıracak
Dikili kaymakamlığı Harun Seyran - Eva Irmgard Kelemann Huzurevi ve Yardımlaşma Vakfı'nın terk edilmiş halinden kurtarmak için yapacağı projeyle binayı yeniden eski günlerine kavuşturacak. Huzurevi, Dikili merkezi ile köylerinde bulunan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların daimi hizmet evi haline gelecek. Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu proje ile ilgili verdiği bilgide şu an atıl durumda olan geçtiğimiz yıllarda Harun Seyran - Eva Irmgard Kelemann Huzurevi ve Yardımlaşma Vakfı tarafından kullanılan binanın yeniden yapılandırılacağını belirterek "İlçemizde uzun süre önce yapılmış olan bina şu an atıl durumda. Biz burayı yeniden projelendirerek topluma hizmet eder hale getireceğiz. Huzurevini ilçemizde ve çevresinden bakıma muhtaç vatandaşlarımızın yeniden yararlanmasını sağlayacağız" dedi.
Bina, ilçenin denize bakan tepesinde önü deniz manzaralı, etrafı çam fidanları ile göz dolduruyor. Şimdiki hali ise içler acısı bir şekilde kendi haline terke edilmiş vaziyette. Bahçesinde ise palmiye, ceviz ağacı ve ayva ağaçları mevcut. Fakat bakımsızlıktan tamamen bahçe ağaçların dalları ile kapanmış hatta binanın dış merdivenleri ağaçlardan dolayı geçit vermez halde. Dikili'de yıllar önce yapılan bu binada aş ocağı açılarak yoksulların ihtiyaçlarını giderilmiş ve güçsüzlerin tedavileri yapılması amacıyla kurulmuş.