Yağmurun Altında Doğum Yapan Köpeğe Sahip Çıktılar

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde hamile bir sokak köpeğinin aşırı yağmurun altında bir batımda 11 yavru doğurması ve yavrulardan birinin yağmurda boğularak ölmesinin ardından köpek ve yavrularına mahalleli sahip çıktı

Yağmurun Altında Doğum Yapan Köpeğe Sahip Çıktılar
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde hamile bir sokak köpeğinin aşırı yağmurun altında bir batımda 11 yavru doğurması ve yavrulardan birinin yağmurda boğularak ölmesinin ardından köpek ve yavrularına mahalleli sahip çıktı.
İlçenin Çınarlı Camii karşısında geçtiğimiz gün yoğun yağan yağmurda av köpeği ve çoban köpeği melezi olan hamile bir sokak köpeği bir batımda 11 yavru dünyaya getirdi. Zavallı köpeğin yavrularından biri, yağmur suyunda boğularak öldü. Geriye kalan 10 yavrusunu soğuk hava ve yağan yağmurdan koruyabilmek için çırpınan sokak köpeğinin içler acısı durumu mahalleliyi harekete geçirdi.
10 yavrusuyla birlikte yağan yağmurun altında yaşam mücadelesi veren sokak köpeği, kıraathane işletmecisi Mustafa Karayaz ve arkadaşı Gürhan Kazaner öncülüğünde yağmur almayan kuru bir yere taşındı ve her gün değişimli olarak mahallelinin getirdiği imecesiyle bakıma ve korumaya alındı.
Mahallelinin 'Kimsesiz' adını verdiği köpeğin, yağmurda suların içinde doğum yapmak zorunda kaldığını kaydeden Karayaz ve Kazaner, "Hayvanın yağmur sularının tam ortasında doğurması ve köpeğin yavrularını yağan yağmurdan korumaya çalışması kelimelerle anlatılamayacak kadar hazin bir dramdı. Soğuk hava ve beraberinde yağan şiddetli yağmur altında ıslanarak, bir yandan da yavrularını emzirip hayata tutunmaya çalışan hayvanın düştüğü durum hepimizi derinden yaralamıştı. Hemen hayvana korunaklı bir yer bulduk ve şimdi bu davetsiz misafirlerimizi el birliği ile koruyup, kolluyor ve bir yandan da beslemeye çalışıyoruz. Allah hiç kimseyi bu hale düşürmesin" diye konuştular.