Güney Kore'nin Gwangjin şehri heyeti, Ereğli'yi ziyaret etti

Konya'nın Ereğli ilçesinin kardeş şehri olan Güney Kore'nin başkenti Seul'ün metropol ilçesi Gwangjin Belediye Başkanı Kim Ki-Dong ve heyeti Ereğli'ye

Konya'nın Ereğli ilçesinin kardeş şehri olan Güney Kore'nin başkenti Seul'ün metropol ilçesi Gwangjin Belediye Başkanı Kim Ki-Dong ve heyeti Ereğli'ye gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. Konuk Başkan Ki-Dong ve heyeti ilk olarak Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'yu makamında ziyaret etti.

Belediyeye girişinde bütün personelin karşıladığı Gwangjin Belediye Başkanı ve heyetini çiçeklerle karşılayan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu ve çalışanların jestine karşılık konuk başkan ve heyetin etkilendiği gözlendi.

Başkan Oprukçu, Gwangjin Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet ile makamında yaptığı kısa sohbette "Öncelikle kardeş şehrinize hoş geldiniz, onur verdiniz. Tarihten gelen bu kardeşliğimizi sonsuza dek devam ettireceğiz. Ümit ediyorum ki bu kardeşlik ilişkilerimiz sadece sosyal ve kültürel anlamda sınırlı kalmayacak. İleriye dönük bu ilişkilerimiz ekonomik anlamda da devam etmelidir." dedi.

Gwangjin Belediye Başkanı Kim Ki-Dong ise "Kardeş şehir Ereğli'ye geldiğimizden dolayı ben ve arkadaşlarım son derece memnunuz. Ayrıca Türk milletini tanımaktan onur duyuyoruz. Sizleri tarih boyunca hep centilmen ve sıcak gördük. Kore Savaşı'na 16 ülke katılmıştı. Ancak Türkiye'den gelen askerlerle daha yakındık ve ilişkilerimiz daha sıcaktı. Bizler bu sıcak ilişkilerin hep mahcubiyetini yaşadık ve yaşıyoruz. Sizlerle her anlamda birlikte olmaya devam edeceğiz. Kardeş şehrimizin Belediye Başkanı olarak bu sıcak karşılamanızdan dolayı ben ve arkadaşlarım sizlere sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun heyetin onuruna verdiği, yemekte Ereğli protokolü de hazır bulundu. Yemekte konuşan konuk başkan Kim Ki-Dong ise "Sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Merhabalar." diyerek başladığı konuşmasında, "Ben dâhil heyetime gösterilen bu çok sıcak ilgi ve aladan dolayı mutluluk duyduğu belirtmek isterim. Ben sizlere 400 bin Gwangjin halkının da selamlarını getirdim. Burada Ereğli'nin ileri gelenleri ve bürokratları ile bir araya gelmekten Ereğlili Kore gazileri ile buluşmaktan da ayrıca mutluluk duydum. Biz Koreliler, Türkiye'yi unutmadık. O zor günlerde bizleri korumak için çok uzaklardan gelen Türk askerini unutmadık. Gwangjin Caddesi'nin açılış töreni için geldiğimiz Ereğli'de bize karşı gösterilen sıcak ilgi için bir kez daha teşekkür ediyorum. Ereğli halkına da en iyi dileklerimi sunuyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi

Sıcak ve samimi bir ortamda yenilen yemeğin ardından konuk heyet dinlenmeye çekildi.