Aleviler, zorunlu din derslerinin kaldırılması için oturma eylemi başlattı

Başkent'te Pir Sultan Abdal Derneği, zorunlu din derslerinin kaldırılması için Kızılay Sakarya Caddesi'nde bir günlük oturma eylemi başlattı.

Başkent'te Pir Sultan Abdal Derneği, zorunlu din derslerinin kaldırılması için Kızılay Sakarya Caddesi'nde bir günlük oturma eylemi başlattı.

Pir Sultan Abdal Derneği'nin düzenlediği eyleme çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi. Yaklaşık 500 kişilik grup Kolej meydanında toplandı. Grup üyeleri, "30 yıldır bu zulüm devam ediyor" "12 Eylül zulmünün zorunlu din dersine hayır" dövizleri taşıdı. Grup, yürüyüş sırasında hükümet aleyhine de slogan attı. Eylem nedeniyle polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kolej'de toplanan grup, Kızılay Türkerler Mağazası önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istedi. Alevi çocuklarının bu nedenle asimilasyona uğradığını savunan Gümüş, hükümetin gerekli çalışmayı yapması için çağrı yaptı. Açıklamanın ardından Aleviler ve destek veren sivil toplum kuruluşu üyeleri Sakarya Meydanı'nda toplandı. Burada bazı aleviler, semah gösterisi yaptı. Grup daha sonra din dersinin kaldırılması için 24 saat sürecek olan oturma eylemini başlattı.

Öte yandan bazı eylemciler, bir televizyon kanalında yayınlanan programda Alevilere hakaret ettiği gerekçesiyle Mehmet Ali Erbil'i protesto için, "Felek Çarkı" yazılı döviz açtı.