Türkiye Taşkent'teki Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda ilk altınını aldı

Türkiye, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bu yıl 5.si düzenlenen Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası'da ilk altın madalyasını aldı.

Türkiye

Türkiye, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bu yıl 5.si düzenlenen Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası'da ilk altın madalyasını aldı.

Türkiye adına ferdi mücadelede mindere çıkan Mustafa Yılmaz 41-51 yaş kategorisinde dünya şampiyonu oldu. Daha önce dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu olan Yılmaz bu dereceyle ilk defa Türkiye'ye altın madalya kazandırmış oldu.

Şampiyonanın daha ilk gününde gelen altın madalya Türkiye kafilesini sevince boğdu ve takımda daha şampiyona başında iyi bir motivasyon oluşturdu.

ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİT ANNELERİNE HEDİYE ETTİ

Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası'nda Türkiye'ye ilk defa altın madalya kazandıran Yılmaz duygularını Cihan Haber Ajansı (Cihan) ile paylaştı. Yılmaz madalyayı şehit annelerine hediye etti. Cihan'a konuşan Yılmaz, "Bu, uzun bir maraton. Bu maratonun sonunda şampiyon olmak gerçekten gurur verici. Bu şampiyonluğu öncelikle Türk milletine ve şehit annelemize hediye ediyorum. Takımımız çok güçlü. Büyük dereceler elde edeceğiz; büyük şampiyonluklar yaşayacağız." diye konuştu.

Bu arada altın madalya sahibi Yılmaz'ı ilk kutlayanlardan biri de Türkiye Taekwondo Federayonu Başkan Metin Şahin oldu. Cihan'a konuşan Şahin: "Atayurt Taşkent'te büyük bir şampiyona yaşanıyor. Ve ilk günde sporcumuz Mustafa Yılmaz altın madalya alarak bizleri sevince boğdu. Ülkemize hayırlı olsun. Gerçekten bu diğer sporcularımız için de iyi bir motivasyon oldu. İnşallah şampiyonanın devamındaki ikinci ve üçüncü günde de madalyalarımız gelecek. Sporcumuzu tebrik ediyorum. Sporcumuz 41-51 yaş grubunda daha önce kenarına yaklaşmıştı. Bugün burada dünya şampiyon olarak ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdi; istiklal marşımızı çaldırdı; tebrik ediyoruz; gelecek nesillere Türkiye'mize armağan olsun." şeklinde duygularını dile getirdi.

Türkiye heyeti madalya sevincini açılış töreninde çalışan hareketli Türkçe parça eşliğinde halay çekerek doyasıya kutladı.