Bursa Barosu başkan adayı Birkan: Baro avukatların sorunlarını çözmeli

Bursa Barosu seçimleri için listesini açıklayan 'Baro'da Değişim Grubu' başkan adayı Avukat Zekeriya Birkan, hiçbir siyasi düşüncenin arka bahçesi olm

Bursa Barosu seçimleri için listesini açıklayan 'Baro'da Değişim Grubu' başkan adayı Avukat Zekeriya Birkan, hiçbir siyasi düşüncenin arka bahçesi olmayıp, meslektaşlarının sorunlarına çözüm arayacaklarını belirtti.

Bursa Barosu'nda hafta sonu gerçekleşecek genel kurul öncesinde Burçman Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile listesini açıklayan Birkan, listesinin genç ve dinamik kadrodan oluştuğunu söyledi.

Birkan, baroda babadan oğula geçen statükocu anlayışı değiştirmek, siyasetin değil, mesleğin sorunlarına çözümler üretmek için yola çıktıklarını ifade etti.

Bursa Barosu'nda değişimin gerekli olduğuna dikkat çeken Birkan, "Bursa Barosu hiçbir siyasi düşüncenin veya siyasi partinin arka bahçesi konumunda olmamalıdır. Elbetteki baroda veya herhangi bir siyasi partide görev alan arkadaşlarımızın siyasi görüşü ve duruşu vardır. Fakat bu baro içerisinde yapılmamalıdır. Bursa barosunun asli görevi siyaset yapmak değil, meslektaşlarının mesleki sorunlarına çözümler aramaktır." dedi.

"BABADAN OĞULA GEÇEN STATÜKOCU ANLAYIŞI DEĞİŞTİRMEYE GELİYORUZ"

"Bursa Barosu'nda babadan oğula geçen statükocu anlayışı değiştirmek için yola çıktık." diyen Zekeriya Birkan, baroda değişim rüzgârlarının estiğini belirterek, özellikle gençlerin değişimi istediğinin altını çizdi.

Bir önceki seçimlerde Baro'da Değişim Grubu'nun genç üyelerin oy kullandığı sandıklardan yüksek oy aldığını hatırlatan Birkan, yönetim listesini oluşturmada meslektaşlarının görüşlerinin ve yapılan anketlerin büyük rol oynadığını dile getirdi. Birkan, en önemli unsurun ise listede görev alan arkadaşlarının gençlikleri ve dinamizmlerinin yanında hukuki formasyonlara sahip, mesleğinde sürekli çalışan ve adliye koridorlarının tozunu yutan avukatlardan oluştuğunu ifade etti.

"BİRKAN'IN LİSTESİ"

Hafta sonu yapılacak Bursa Barosu seçimleriyle ilgili Zekeriya Birkan'ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı: "Murat Eryılmaz, Olcay Göçüm, Günal Şahin, R. Cengiz Kocabey, Seda Afşar Memiş, Volkan Aksu, Âdem Baştürk, Engin Durgun, Ali Rüştü Olgun, Ürkiye Şentürk yer alıyor. Disiplin kurulunda ise, Füsun Yurttaş, Havva Benian İlhan, Faruk Ceylan, Levent Çelik, Orhan Akbulut, Denetleme Kurulunda, Hüseyin Uçan, Beytullah Çakır, Ceyhun Doğan Küçükçil ve Türkiye Barolar Birliği Delegeliğinde ise Ali Seydi Çakırel, Ali Hasdemir, Kamil Bayramiç, Veysel Aşkın, Muzaffer Baran, Bayram Mola ve Faruk Kılıç."