Armutlu Meslek Yüksek Okulu, öğrencilerini bekliyor

Armutlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) 2010–2011 eğitim- öğretim yılına, belediye tarafından Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilen binada başladı. Meslek Yü

Armutlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) 2010–2011 eğitim- öğretim yılına, belediye tarafından Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilen binada başladı. Meslek Yüksek Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Celal Ateş, ek yerleştirme tercihi yapacak öğrencilere çağrıda bulunarak, "Geleceğin mesleklerinden biri de Su Ürünleri Teknikerliği'dir. Öğrencilerimiz bu bölümü seçerek sağlam bir gelecek için adım atabilirler." dedi.

Toplamda 40 öğrenci kontenjanı olan ve Su Ürünleri programında faaliyet gösteren Armutlu MYO, ek kontenjan ile üniversiteye yerleşmek isteyen üniversite öğrencisi adaylarını bekliyor. Kapılarının herkese açık olduğunu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ateş, "Su Ürünleri Ön Lisans Programı olarak eğitim vermekte olan Armutlu MYO, su ürünleri üretimi ve su ürünlerinin işlenmesi, balık avcılığı ve balıkların tanıtılması, iç su ve denizlerin korunması, akvaryum balıklarının üretilmesi, balık yemi üretimi ve teknolojik konularda bilgi ve beceri kazanımları sağlanarak eğitim vermekte. Bu doğrultuda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve diğer devlet kuruluşlarında, iç su ve denizlerde üretim yapan balık çiftliklerinde, tesislerde ve fabrikalarda ve kendi işini kuracak olan müteşebbis ruhlu su ürünleri teknikerleri istihdam edilme fırsatı bulacaklardır." dedi.

"SU ÜRÜNLERİNE İLGİ AZ"

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen ülke nüfusuna göre kişi başına 5–7 kilogram balık tüketildiğini açıklayan Ateş, Japonya'da ise kişi başına düşen balık tüketiminin 60 kilogram civarında olduğunu aktardı.

Sınır komşumuz Yunanistan'ın 9 milyon nüfusu ile yıllık balık üretiminin 200 bin ton olduğunu bildiren Ateş, şöyle devam etti: "Türkiye'nin yıllık balık üretimi ise halen 120 bin ton dolayında kalıyor. Bu durum açıkça göstermektedir ki balıkçılık açısından ülkemizin sahip olduğu iç sular ve denizlerimize yeterince önem verilmemektedir."

Ateş, Armutlu MYO'nda ikinci yerleştirme, ek kontenjanından yararlanmak isteyen öğrencilerin 11 Ekim 2010'e kadar www.osym.gov.tr adresinden kendileri Armutlu MYO için tercih yapabileceğini açıkladı.