İsrail'den getirilen fil Gabi, Gaziantep'e alışmaya çalışıyor

Kudüs'teki İncil Hayvanat Bahçesi ve Ramat Gan Safari'den getirilen fil Gabi ve arkadaşları yeni yerlerine alışmaya çalışıyor. Suni döllenme ile doğan

Kudüs'teki İncil Hayvanat Bahçesi ve Ramat Gan Safari'den getirilen fil Gabi ve arkadaşları yeni yerlerine alışmaya çalışıyor. Suni döllenme ile doğan 5 yaşındaki Gabi ve Pily adlı fil ile 3 su aygırı, 2 zebra ve 9 maymun için dün akşam geldikleri Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde tanıtım toplantısı yapıldı.

Akşam Gaziantep'e gelen hayvanlar, gece geç saatlere kadar süren çalışma sonunda yeni yerlerine yerleştirildi. Yeni yaşam alanlarına alıştıkları gözlenen hayvanlar, ziyaretçilerini bekliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fuat Özçörekci, Gaziantep halkının uzun zamandan beri beklediği hayvanların sağ salim getirildiğini söyledi. Özçörekçi, "Gaziantep Hayvanat Bahçesi,Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da üçüncü büyük hayvanat bahçesi. Yani dünyanın sayılı bahçelerinden birine sahibiz.Gaziantep'teki ve çevre il ve ilçelerdeki tüm vatandaşları doğal hayatla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ziyaretçilerimizi yeni hayvanlarımız ile tanışmaya ve keyifli bir gün geçirmeye bahçemize davet ediyoruz. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Gaziantep halkına hayırlı uğurlu olsun." dedi.