Avusturya Dışişleri Bakanı, OMÜ Yabancı Diller Kütüphanesi'ni açacak

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (OYDEM)'in yaba

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (OYDEM)'in yabancı diller kütüphanesinin açılışına katılacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelen Spindelegger'e Kültür ve Turizm ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in eşlik edeceği öğrenildi. Konuk Bakan ile diğer bakanlar, 8 Ekim'deki kütüphane açılışının ardından Avusturya kökenli OMV Şirketi'nin Samsun'un Terme ilçesinde inşa edeceği doğalgaz santralinin temelini atacak.

Yabancı diller kütüphanesi hakkında bilgi veren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (OYDEM) Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, burasını uluslar arası bir merkez haline getirmeye çalıştıklarını söyledi. Almanlarla, Avusturyalılarla, Fransız ve İngilizlerle işbirliği ile yaptıkları kütüphaneyi uluslararası etkinlik ve buluşma merkezi yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Karakaya, "Bu bağlamda Alman kültürünün de bize çok desteği olmuştur. Kitap bağışlarında bulunmuşlardır. Bundan sonra bu ilişkilerimizi daha da sürdürüp bu tür projelere katılacağız. Bunun dışında başka projeler üzerinde de çalışıyoruz. Öğrencilerimizin yurt dışına gönderilmesini, Erasmus programı yoluyla Türkiye'ye getirilmesini, üniversitemizin Alman üniversiteleri ile çeşitli anlaşmalar yapmalarını sağlayacağız. Yani ilişkilerimizi çok yönlü olarak sürdürüyoruz." dedi.

OMÜ'nün uluslararası bir üniversite olmasında iyi bir mesafe aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Zeki Karakaya, çok sayıda ülkenin bürokratlarıyla eğitim öğretimi ve iyi niyet ilişkilerini geliştirdiklerini kaydetti. Bu tip etkinlik ve organizasyonların Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakere sürecine önemli katkılar yaptığına değinen OYDEM Müdürü Prof. Dr. Zeki Karakaya, ''Çok yönlü ilişki, tanışmayı ve kültürler arası diyaloğu ve işbirliğini geliştiriyor. Biz de bu anlamda işbirliği ile yaptığımız faaliyetlerle birbirimize yaklaşmış oluyoruz. Kütüphane gibi sosyal ilişkiler, OWM gibi ekonomik yatırıma dönüşmektedir." ifadelerini kullandı.