Vali İzzettin Küçük, Şirinevler Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu

Şirinevler Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Vali Küçük, Karabük'te sağlık alanında güzel gelişmeler olduğunu söyledi.

Vali İzzettin Küçük, Şirinevler Devlet Hastanesinde İncelemelerde Bulundu
Vali İzzettin Küçük ihalesi yapılan ve inşaat temel çalışmaları başlayan 300 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi inşaat alanında ve tadilat çalışmaları devam eden Şirinevler Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Vali Küçük'e incelemeleri sırasında Hastane Başhekimi Murat Acat ve Hastane Müdürü Kamil Temel de eşlik etti.
Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığınca Şirinevler Devlet Hastanesinin bulunduğu alana 300 yatak kapasiteli modern bir hastane yapılması kararlaştırılmış ve hastanenin ihalesi de geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmişti.
Vali İzzettin Küçük de müteahhit firmaya yer tesliminin yapıldığı ve çalışmalara başlandığı Şirinevler Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. İlk olarak yeni hastane yapımı dolayısıyla sağlık hizmetinin aksamaması için yataklı tedavinin yapıldığı binada yapılan poliklinik odalarının bulunduğu inşaatta incelemelerde bulunan Vali Küçük, burada Başhekim Murat Acat'dan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.
Daha sonra inşaat temel çalışmalarına başlanan 300 yatak kapasiteli hastanenin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Vali Küçük, burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı.
Yeni hastane yapımı dolayısıyla vatandaşların sağlık hizmetlerinden aksamadan faydalanması için her türlü önlemin alındığını vurgulayan Vali İzzettin Küçük "Uzun zamandır ilimizin gündeminde olan 300 yatak kapasiteli modern hastanenin ihalesi yapılarak müteahhit firmaya yer teslimi yapılmıştır. Bir iki hafta sonra mevcut poliklinik binası boşaltılarak inşaat çalışmalarına başlanacak. Bütün donanımıyla modern bir hastane olacak. Bununla birlikte ilimizin sağlık alanında hemen hemen hiçbir sorunu kalmamış olacak. Bu hastane sadece Karabük'e değil çevre illere de hizmet verebilecek durumda olacak. Sağlık alanında Türkiye'de iyi bir noktada olan Karabük, hastanenin bitirilmesi ile daha iyi yerlere gelecektir. Bugün burada çalışmaları yerinde görmek ve yetkililerden inşaat süreci ile ilgili bilgiler almak üzere geldim. 50 - 60 Trilyona mal olacak hastane inşaatının 900 günde bitirilmesi gerekiyor. Ama müteahhit firma yetkililerinin bana verdiği bilgilere göre daha kısa sürede tamamlanılacağı ifade edildi. Valilik olarak bu yatırama çok önem veriyoruz. En kısa sürede tamamlanması için bizlerde işin takipçisi olacağız" dedi.