AK Parti Genel Başkan Yarımcısı Çelik: CHP daha önce ifrat kutbundaydı, şimdi tefrit tarafında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin anayasa değişikliği konusundaki tutumunu, ifrat ve tefrit olarak değerlendirdi.

Çel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'nin anayasa değişikliği konusundaki tutumunu, ifrat ve tefrit olarak değerlendirdi.

Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. "AK Parti yeni anayasadan kaçıyor mu?" sorusu üzerine Çelik, CHP'nin anayasa değişikliği konusundaki tavrını ifrat ve tefrit olarak değerlendirerek, "CHP daha önce ifrat kutbundaydı, şimdi ise tefrit tarafındadır." dedi. CHP'nin anayasa değişikliği konusunda daha önce 'görüşmeyiz', 'konuşmayız', 'kapağını açmayız', 'istemezük', 'yokuz', 'Bu Meclis anayasa yapamaz' dediğini hatırlatan Çelik, CHP'nin şimdi ise Anayasa değişikliğini 'çok istiyoruz', 'hemen yapalım', 'bir haftada yapalım' dediğini kaydetti. Anayasa değişikliğinin ciddiyet istediğini vurgulayan Çelik, "Sayın Başbakan'ın söylediğinde hiçbir aykırılık ve tutarsızlık yoktur" diye konuştu. "TBMM'de filen anayasa yapmak için zaman da yok, buna ihtimal de yok" diyen Çelik, "Referandumda halktan kırmızı kart gören CHP, bunu telafi edebilmek için çok fazla anayasa istiyor gibi görünmeye çalışıyor. Bu da size, halka ne kadar inandırıcı geliyor, sizlerin takdirine bırakıyorum." dedi.

"ÖĞRETİM ÜYELERİNE ZAPTİYELİK YAPTIRAMAYIZ"

YÖK'ün İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa TıP Fakültesi'ndeki şapka giyen bir öğrencinin dersten çıkarılmasıyla ilgili yazısı sonrasında, hükümet olarak bir girişimlerinin olup olmayacağı yönündeki soruya karşılık Çelik şöyle konuştu:

"YÖK'ün kimseye gönderdiği genelge yok. Bütün üniversitelere gönderilmesi söz konusu değil, İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi'ndeki bir olaya mahsusen bir yazıya cevap verilmiştir, görüş bildirilmiştir. Başörtüsüyle ilgili değil, şapkayla ilgilidir. Şapka takan bir öğrencinin sınıftan çıkarılması üzerine bu olay gündeme gelmiştir. Hocasıyla öğrenci arasındaki tartışma disiplin konusu olmuştur. İstanbul Üniversitesi'nin bu durumda ne yapılabileceğiyle ilgili YÖK'e görüş soruyor. Ben öğretim üyesiyim. Biz öğretim üyelerine zabıta görevi veremeyiz. Zaptiyelik yaptıramayız. Hocayla öğrenciyi karşı karşıya getirmeyiz. Bu olayın sorulması üzerine YÖK diyor ki, 'Sınıftan öğrencinin apar topar atılması doğru bir durum değildir. Aykırı bir durum buluyorsan gerekli tutanakları tutarsın.' Meselenin özü budur. Öğrenci ile hocasının karşı karşıya gelmemesini sağlayan, hoca öğrenci ilişkilerinin olması gereken boyutunun dışındaki olayla ilgili yapılmış olan spesifik bir açıklamadır."

Konuyla ilgili kendilerinin bir adım atmayacağı yönündeki soruya ise Çelik, kendilerinin konuyla ilgili anayasa değişikliği yaparak çok büyük bir adım attıklarını hatırlattı. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde konunun Anayasa Mahkemesi'ne götürüldüğünü ifade etti. Bunun için anayasa değişikliğine gerek olmadığı, bir yasal düzenleme yapılabileceği yönünde bilim adamlarının görüşleri olduğuna işaret eden Çelik, "Bu düzenlemeyi CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürmese yeter" dedi.

"CHP KENDİ İÇİNDE MESELEYİ ÇÖZEMEDİ"

Çelik, Kılıçdaroğlu'nun partisinin içindeki dengeleri dikkate almadan bir şey söylediğini, CHP Genel Sekreteri Sav'ın ağzına bir parça biber sürdüğünü, ondan sonrada söylediğinden pişman olduğun ve dönüp manevra yaptığını iddia etti. CHP'nin kendi içinde bu meseleyi çözmediğini öne süren Çelik, "CHP yeter ki konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürmesin, yeter ki bu konuda bir uzlaşmaya varsın. Biz önceliği CHP'ye vermeye hazırız. Başbakanımız bunu dün net bir şekilde söyledi. Türkiye'nin gündeminden bu şekilde suni şeyi, haksızlığı da ortadan kaldırız." diye konuştu.

ASKERLİĞİN SÜRESİ İLE İLGİLİ HABERLERE TEPKİ GÖSTERDİ

"AK Parti'nin askerlikle ilgili çalışmasının olduğu" yönündeki soruya ise Çelik, kendisinin hazırlandığı iddia edilen taslaklar, tekliflerden parti sözcüsü olarak kendisinin haberinin olmadığını vurguladı. Kulis bilgilerinin haber yansıtıldığını ifade eden Çelik, "Kışlada erken terhis söylentisi, askerliğin yapısı değişiyor söylentisi korkunç beklentiye sokar Mehmetçiği. Onların duygularıyla kimse oynamasın. Ben temenni ederdim ki sayın Başbuğ mevcut Genelkurmay Başkanımız, bu pişmeden, olgunlaşmadan keşke hiç telaffuz etmeseler." karşılığını verdi.