BBP Lideri Topçu: 26 maddelik Anayasa paketinin uyum yasaları bir an evvel çıkarılmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 26 maddelik Anayasa paketi ile ilgili uyum yasalarının bir an evvel çıkarılması gerektiğini söy

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 26 maddelik Anayasa paketi ile ilgili uyum yasalarının bir an evvel çıkarılması gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Topçu, parti merkezinde Türkmen Alevi Bektaşi Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'i kabul etti. İnsanların bir dilim ekmek bulmakta zorlandığı dünyada silahlara milyarlarca lira harcanmasından duyduğu üzüntüyü ifade eden Topçu, "İnsanlığın önündeki felaketlerin bir bir açılması gerekir." dedi.

12 Eylül referandumunun sonuçlarına da değinen Topçu, kabul edilen 26 maddelik değişikliğe ilişkin uyum yasalarının bir an evvel çıkarılması gerektiğini ifade etti. Topçu, "AK Parti, CHP ve MHP referandum öncesi sergiledikleri tavrı bir kenara bırakmalı, uzlaşma içerisinde bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını işin içine sokmadan, uyum yasalarıyla ilgili çalışmaları başlatmalı ve neticelendirilmeli. Meclis'in birinci görevi yasa yapmaktır. Bunu üç parti beraber, uzlaşma içerisinde yapmalıdır.'' diye konuştu.

Meclis'te İmralı'yı, Kandil'i kendine mihmandar gören terör örgütünün siyasi temsilcileri olduğunu savunan Topçu, Meclis'te kapalı oturum yapılmasının anlamsız olacağını ileri sürdü.

Özdemir ise bir basın mensubunun, hükümetin Alevi çalıştayı başlattığını söylemesi üzerine, hükümetin, bu işi farklı anlattığını ve işi sulandırdığını söyledi.

Dış kaynaklı beslenen değişik sivil toplum kuruluşlarının, Aleviliği İslamiyetin dışında göstermeye çalıştığına dikkat çeken Özdemir, Alevi Bektaş Federasyonu Genel Başkanı kongre salonunda Atatürk resmi olmadığını kaydederek şöyle devam etti: "Türk bayrağı yok ve istiklal Marşı okumuyorlar. Bu kadar da saygısızca bir toplum olamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde kongre yapıyorlar, bu olayları neden yaptığını herkes biliyor aşikar şekilde."

"Bazı sivil toplum kuruluşları Aleviliği ayrı bir din ve ateist gibi göstermeye çalışıyor" diyen Özdemir, 2011 yılında genel seçimlerin yapılacağını ve yine birilerinin Alevileri kullanmaya çalışacağını öne sürdü.