Beyşehir Gölü Yabancı Turistlere Kaldı

Konya'nın Beyşehir Gölü'nde sonbahar mevsiminin gelmesi ve okul tatilinin bitmesiyle kıyılar boşalırken, yabancı turistler yazdan kalma güneşli günlerin tadını çıkarıyor.

Beyşehir'in göle girilebilecek en güzel yerleri arasında Üstünler ile Karaburun plajları yer alıyor. Üstünler plajına bu yıl yeni açılan bir tesis tarafından konulan şezlong ve güneşlikler ile duşa kabin ve soyunma yerleri yüzmek isteyenlere hizmet veriyor. Her iki plajın yaz günlerinde doluluk oranı oldukça yükseliyor. Temmuz ve Ağustos aylarında ise bölgedeki yoğunluk çadır kurup kamp yapanların da eklenmesiyle daha da artıyor. Eylül ve Ekim aylarında ise havaların biraz serinlemesi nedeniyle plajlar
yabancı turistlere kalıyor.
Beyşehir Gölü kıyısında Üstünler mevkiinde bu yıl hizmet vermeye başlayan bir otel ve kamping tesisinde mevsim itibariyle daha çok yabancı turiste rastlanıyor. Akdeniz kıyılarını aratmayan plajda konaklama, piknik yapmak, çadır ya da karavanlarla kamp yapma imkanı bulunuyor. Plajda voleybol oynayan yabancı turistler, güneşlenip gölde yüzüyor.