Siirt Belediyesi 1. Uçurtma Şenliği Düzenlendi

Siirt Belediyesi daha önce yapılması planlanan ancak ertelenen 1. Uçurtma Şenliği'ni bu hafta sonu düzenledi.

Geçtiğimi aylarda Hakkari ilinde meydana gelen mayınlı saldırıda 9 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeni ile ertelenen uçurtma şenliği dün "Çocuk Umuduyla Barış İstemimizi Yükseltelim" sloganıyla düzenlendi. Çal Mahallesi Sütüt mevkiinde düzenlenen şenliğe Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda çocuk ile vatandaş katıldı.
Bir kamyon ile çocuklara Siirt Belediyesi yazılı balon, uçurtma ve Kürtçe hikaye kitapları hediye edildi. Çocuklara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Sadak, "Şayet sizler bugüne kadar dilinizden, kültürünüzden, sosyoloji ve tarihinizden bihaber, gelip gitmişlerse, bir yaşam sürdürmüş ise babalarınız, dedeleriniz, sizlere emanet edilen Cumhuriyet'in yanlış inşa edilmesindendir" iddiasına bulundu.
Sadak, "Cumhuriyet'in demokratik ayağını kestiler, yok ettiler. Yine de Cumhuriyet dediler. İran da bir cumhuriyettir, Irak da bir cumhuriyettir, Suriye de bir cumhuriyettir. Ama bunlar demokrasinin, demokratikleşmenin 'd'sin den mubahtırlar. Halkı sömüren oligarşi ve şimdi Cumhuriyettirler. Bu vesile ile bizlere emanet edilen, sizlere de içinde yaşam bulacağı Cumhuriyet'e hakaret edildi. Demokratik ayağı yok saydılar" dedi.
Başkan Sadak, "Geldiğimiz bu günlerde herkes diyor ki milletimizi demokratikleştireceğiz. Niçin bundan 10 yıl önce böylesi bir eleştiride bulunmuyordunuz. Bundan 10 yıl önce Sayın Abdullah Öcalan 'Türkiye'nin temel sorunlarını çözümü 'demokratik bir Cumhuriyet olmasından geçiyor' dedi. Hedefimiz demokratik bir cumhuriyeti kurmak, cumhuriyetin demokratik ayağını oluşturmak ve topal bir cumhuriyetin düzgün bir cumhuriyete kavuşturmaktır. Bu bütün Türkiye'ye yapılan en büyük iyilik, en büyük armağandır.
Yani bu sadece Türkler için değil, Türkiye'de yaşayan bütün halklar içindir" diye konuştu.
Anadilde eğitim talebini tekrarlayan Sadak, "Anadil hayattır, anadil onurdur, anadil kendi dilini yaşamaktır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından halay çekildi. Çocukların uçurtma uçurmasıyla şenlik sona erdi.