Salihli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Manisa'nın Salihli ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıl etkinlikleri kapsamında fener alayı yürüyüşü düzenlendi.

Salihli Belediyesinin düzenlediği ve Atatürk Anıtı önünden başlayan fener alayına Kaymakam Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Garnizon Komutanı Yarbay Hakan Köroğlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Ellerindeki Türk bayrakları, fener ve meşalelerle Salihli Lisesi bando takımı eşliğinde yürüyen kalabalığa, evlerinin balkon ve pencerelerinden vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Fener alayı, Kent Meydanı'nda şehitler
için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı söyledi. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, burada yaptığı konuşmada "Sizler bu görkemli, bu vakur saygı yürüyüşünüz ile laik demokratik cumhuriyetimizi ve kazanımlarını sonsuza kadar yaşatma azminizi birliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere karşı geçit vermeme kararlılığınızı bir kez daha ortaya koydunuz. Kıvançla, onurla, gururla belirtmeliyim ki her devrim gibi Cumhuriyet devrimi de karşıtlarının kendisine karşı koydukları engelleri aşa aşa,
kendisine meydan okuyanları kendisine saygı duyar konuma getire getire kendisini yok etmek isteyenlerin çabalarını boşa çıkara çıkara bugünlere gelmiştir. Bundan sonra da Laik demokratik Türkiye cumhuriyeti içeride ve dışarıda kendisine karşı sinsice kurulmuş tüm oyunları bozarak, tüm engelleri aşarak Büyük Atatürk'ün de dediği gibi ilelebet payidar kalacaktır"dedi.
Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım ise "Bugün Cumhuriyet'imizin 87. yılını kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Bugün Ata'mızın en önemli eseri olan bizlere bırakılan en büyük miras olan Cumhuriyete sahip çıkmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Değerli Salihlililer, Cumhuriyet kolay kazanılmadı, kolay kurulmadı. Atalarımızın kanları pahasına kurulan Cumhuriyet ve onu devam ettirecek nesiller yaratmak hepimizin en önemli görevidir" dedi.
10. Yıl Marşı'nı da söyleyen topluluk, daha sonra dağıldı.
(ES-Y)