Dink ailesinin avukatı, Samast'ın dosyanın birleştirilmesini talep edecek

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın dosyasının çocuk mahkemesine gönderilmesiyle ilgili açıklama yapan Dink

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın dosyasının çocuk mahkemesine gönderilmesiyle ilgili açıklama yapan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, mahkemeden dosyanın ana dosya ile tekrar birleştirilmesini talep edeceklerini belirtti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ogün Samast'ın dünkü duruşmasında dosyası çocuk mahkemesine gönderilmişti. Karar ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, kararla ilgili endişelerini anlattı. Kararın 6008 Sayılı Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun'a uygun olduğunu hatırlatan Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Davanın geldiği aşama, yargılamada gözetilecek usul ekonomisi kuralları ve ceza yargılamasının önemli ilkelerinden olan yüzyüzelik ilkesi bakımlarından çok önemli eksikliklere yol açacağı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılması açısından büyük zorluklara neden olacağı açıktır. Bu karar ile ayrılmış dosyaların tekrar birleştirme olanağı vardır ve bu olanak 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 17/3. Maddesi'yle tanınmıştır. Çocuk Koruma Kanunu'nun, yetişkinler ve çocukların iştirak halinde işlemiş olduğu suçlarla ilgili olarak 17/3. Maddesi aynen şöyledir: 'Davaların birlikte yürütülmesinin zorunlu görülmesi hâlinde, genel mahkemelerde, yargılamanın her aşamasında, mahkemelerin uygun bulması şartıyla birleştirme kararı verilebilir. Bu takdirde birleştirilen davalar genel mahkemelerde görülür. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2007/428 Esas Sayılı dosyasıyla yürütülmekte olan Hrant Dink cinayeti davası bakımından yasanın aradığı zorunluluk hali vardır. Bu nedenle, mahkemeden ayrılmış dosyanın birleştirilmesini talep edeceğiz."