Ziraat Bankası 100 Yılın Sergisi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ziraat Bankası'nın sergisi ile Türkiye'de resmin tarihi veya tam tersi olarak Türkiye'nin tarihini izleme imkanı bulacaklarını belirterek, "Türkiye ve dünya resminin nereden nereye geldiği hakkında fikir sahibi olacağız" dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ziraat Bankası'nın sergisi ile Türkiye'de resmin tarihi veya tam tersi olarak Türkiye'nin tarihini izleme imkanı bulacaklarını belirterek, "Türkiye ve dünya resminin nereden nereye geldiği hakkında fikir sahibi olacağız" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cer Modern Sanat Merkezi'nde bulunan Ziraat Bankası Yüzyılın Sergisi'ni açtı. Bakan Günay, Cer Modern'in hayal ettikleri etkinlikleri yapmasını görmekten mutlu olduğunu ifade ederek, Ankara'nın kültür ve sanat yaşamına çok güzel başlangıçlar gerçekleştirilen bir mekan olduğunu söyledi.
Çeşitli disiplinlerde sanat etkinlikleri gerçekleştirildiğini söyleyen Günay, "Önümüzdeki yıllarda Cer Modern, Ankara'nın sanat yaşamını değiştiren, geliştiren bir kültür vahasına, vadisine dönüşecek. Ziraat Bankası Türkiye'nin tarihi ile özdeş olduğunu, sadece finans ve ekonomi değil, kültür ve eğitim yaşamına da önemli katkılar sağlamış bir kurum. Son 100 yılık süreçte sanata da özel katkıları var" ifadelerini kullandı.
Günay, Ziraat Bankası'nın sergisi ile Türkiye'de resmin tarihini veya tam tersi olarak Türkiye'nin tarihini izleme imkanı bulacaklarını belirterek, "Türkiye ve dünya resminin nereden nereye geldiği hakkında fikir sahibi olacağız" dedi.
TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da sergi açılışında hazır bulundu. Sergiyi açan Bakan Günay, sergiyi gezerken resimler hakkında Kıymet Giray, Bakan Günay'a bilgi verdi.
Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Karslı da Kültür Bakanı Günay'a sergilenen eserlerin yer aldığı bir katalog ve Ziraat Bankası'nın amblemi olan başak motifli bir tabak hediye etti.
Bakan Günay, Cer Modern defterine "Ankara'nın yeni kültür merkezi Cer Modern'de Ziraat Bankası'nın zengin koleksiyonundan özel bir seçkiyi içeren 100 yılın sergisi açılışında bulunmaktan sonsuz sevinç duyuyorum. Emek verenlere teşekkür ederim" şeklinde yazdı.
Serginin sonunda Caz Blues dinletisi yapıldı.