Sgk Prim Borçlarına Kredi Kartı Kolaylığı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Kasım Tekin, SGK prim borçlarına kredi kartı kolaylığı tanındığını açıkladı.

Prim borcu bulunan vatandaşlara uyarı amacıyla açıklamalarda bulunan SGK Müdürü Kasım Tekin, prim borçlarına kolaylık sağlamak amacıyla Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fostisbank, İNG Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Türkland Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi bankası ile protokol imzalandığını duyurdu. Ödemelerin kredi
kartı ile yapılmasının vatandaşlara kolaylık sağladığını dile getiren Tekin, "Prim ödeme yükümlüleri, anlaşmalı bankaların birinden edinmiş olduğu kredi kartı ile aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları gibi aracılığı ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapılabilecek" dedi.
Tekin, SGK kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkı bulunmayacağını nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanmasını amaçladıklarını belirtti. Nakit yoksa, kart var sloganını kullanan Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Ödemelerde komisyon bedeli alınması veya alınmaması hususunda, SGK ile bankalar arasında yapılan protokoller gereği bankaların genel uygulaması geçerli kabul edilecek. Bu konuda görüşmeler sürüyor."
(KB-AŞ-Y)