'Ufuk Akdemir Okuma Salonu' Tarsus'ta açıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir grup eğitim gönüllüsü, dershanelere gidemeyen çocukları sınavlara hazırlamak için okuma salonu açtı.

Tarsus Eğiti

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir grup eğitim gönüllüsü, dershanelere gidemeyen çocukları sınavlara hazırlamak için okuma salonu açtı.

Tarsus Eğitimciler Derneği (TEDER) tarafından Girne Mahallesi'nde açılışı yapılan Ufuk Akdemir Okuma Salonu 200 çocuğa eğitim verecek. Açılış töreninde konuşan TEDER Başkanı Mehmet Dayıoğlu, derneklerinin 2009 yılında faaliyete girdiğini ve en önemli projelerinden biri olan okuma salonları açma projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 'Bir insanı kötülükten alıkoyup iyiliğe sevk etmek üzerine güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır' sözünün icra etmeye çalıştıklarını aktaran Dayıoğlu, eğitilmemiş her gencin topluma zarar olacağına inandıklarını kaydetti. Dayıoğlu, şöyle devam etti: "Okuma salonunun açılışında katkıları olan işadamlarına ve en başta bize cesaret ve heyecan aşılayan Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ne şükranlarımı sunuyorum."

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiğini aktardı. TEDER tarafından açılan okuma salonunun bölgedeki önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Güldibi, her mahalleye okuma salonu açma düşüncelerinin olduğunu kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarına seslenen Güldibi, ''Sivil toplum kuruluşlarını her mahalleye bir okuma salonu açmaya davet ediyorum. Okuma salonları çocuklarımızın vakitlerini kötü alışkanlıklarla geçirmelerine mani olacaktır ve onları bilinçlendirecektir.'' ifadelerini kullandı. Güldibi konuşmasının sonunda okuma salonunun açılışında maddi destekleri olan işadamı Gökhan Akdemir'e plaket takdim etti.

Okuma salonunun açılışına Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, Koza Eğitim Genel Müdürü Mahir Altunbay ve çok sayıda vatandaş katıldı.