Turizm Fuarda Ağrı Dağı ve İshakpaşa Sarayı'na yoğun ilgi

Bu yıl 17'incisi düzenlenen Van Asya İpekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı, 3. gününde de ziyaretçi akınına uğradı.

Kültür ve Turizm Baka

Bu yıl 17'incisi düzenlenen Van Asya İpekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarı, 3. gününde de ziyaretçi akınına uğradı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılan Fuar'da Ağrı Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından bir stand kuruldu. Ağrı'nın tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığı fuara büyük olduğu dile getirildi. Yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından ziyaret edilen Ağrı standında Ağrı'nın tanıtımı ile ilgili fotoğraf, broşür, kitap ve CD'ler dağıtılırken, en çok merak edilenlerin ise Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı ve Nuh'un Gemisi olduğu belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Muş Valisi Erdoğan Erdoğan Bektaş, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz tarafından ziyaret edilen Ağrı Standı özellikle yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Ağrı Standını ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut tarafından İshakpaşa Sarayı'nın işlemeli tablosu hediye edildi.

Fuara katılan seyahat acentelerini ziyaret eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, seyahat acentelerinin Ağrı'ya tur düzenlemesi için ellerinden gelen kolaylıkları göstereceklerini belirtirken, birçok acenteden tur sözü aldıklarını kaydetti.

5 gün boyunca devam edecek olan fuarın pazar günü son bulacağı bildirildi