Adana Kadın Platformu: Tecavüzü sıradanlaştırmak bu suça ortak olmaktır

Adana Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Fatoş Hacıvelioğlu, medyada "Fatmagül'ün suçu ne" dizisiyle tecavüz suçunun adeta 'masala' dönüştür

Adana Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Fatoş Hacıvelioğlu, medyada "Fatmagül'ün suçu ne" dizisiyle tecavüz suçunun adeta 'masala' dönüştürüldüğünü söyledi.

İnönü Parkı'nda düzenlenen eylemde konuşan Hacıvelioğlu, basında 'hangi tecavüz sahnesi daha iyi' karşılaştırmaları ile tecavüzün bir suç ve saldırı değil, bir çeşit cinsellik olarak topluma gösterildiğini kaydetti.

Hacıvelioğlu, "Cinsiyetçi medya aracılığıyla tecavüz toplum tarafından normalleştirilip meşrulaştırılıyor. Tecavüzü sıradanlaştırmak, 'karikatürize etmek' bu suça ortak olmaktır." dedi.

Katılımcıların siyah bandajlarla gözlerini kapatıp ve sloganlar attığı protestoda Fatoş Hacıvelioğlu, son günlerde sadece Adana'da 4 kadının tecavüze uğradığını hatırlattı. Öldürülen, tecavüz edilen kadınların yüzde 70'İnin katillerinin tanıdıkları, güvendikleri erkekler olduğunu savunan Hacıvelioğlu, "Erkekler kadına yönelik her türlü şiddeti cahil, sapık, akıl hastası, eğitimsiz ya da kültürsüz oldukları için değil, kendilerini kadın bedeni üzerinde hak sahibi gördükleri için yapıyorlar." diye konuştu.