Babayağmur Belediye Başkanı Günal: Beldemizin en büyük ihtiyacı sosyal park

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesine bağlı Babayağmur Belde Belediye Başkanı Ömer Günal, Beldenin en büyük ihtiyacının sosyal park olduğunu söyledi.

Be

Yozgat'ın Sarıkaya İlçesine bağlı Babayağmur Belde Belediye Başkanı Ömer Günal, Beldenin en büyük ihtiyacının sosyal park olduğunu söyledi.

Belediyenin 2010 yılı yapılan çalışmalarını değerlendiren Başkan Ömer Gülnal, Belediye olarak vatandaşlara en iyi en güzel hizmeti sunabilmenin gayreti içinde olduklarını belirterek, "Belediye imkanları dahilinde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Beldemizin şuanda en büyük ihtiyacı sosyal park'tır. İnşallah çalışmalarına en kısa sürede başlayarak, önümüzdeki yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz." dedi.

Bu yıl itibariyle yapılan çalışmaların yüzde 80'nin tamamlandığını anlatan Başkan Gülnal, şunları söyledi: "Belde mezarlığımızın çevre düzenlemesini bitirdik. Kaldırım ve bazı caddelerin de kilit parke döşeme çalışmasını tamamlamak üzereyiz. Belediyemiz mücavir alanı içerisindeki yollarımızın bakım ve onarımını da bitirdik. Şuan için yapımı devam eden bir düğün salonumuz var. Burası da inşallah önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak. Ayrıca beldemizde bulunan iki ilköğretim okulunun bir birine olan mesafesi çok uzak biz milli eğitimle görüşerek bu iki okulumuzun birleştirilmesini istiyoruz. Bu konuda belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu konuda yeni bir okul yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Belde nüfusunun kışa oranla yazın iki katına çıktığını ifade eden Başkan Gülnal, "Nüfusumuzda yaz aylarında canlanma olmaktadır. 2 bin 700 olan nüfusumuz, Yurt dışındaki gurbetçilerimizin memleketlerine tatile gelmeleri ve güneydoğu illerden gelen tarım işçilerinin sayesinde önemli bir artış olmakta ve 5 binin üzerine çıkmaktadır." diye konuştu.