Sadece bayanların girebildiği kafenin geliriyle öğrencilere burs veriyorlar
Isparta'da faaliyet gösteren Gökkuşağı Derneği'nin kısa bir süre önce bayanlara yönelik açtığı 'Erguvan' isimli kafenin geliri eğitime harcanıyor.
AK Parti Isparta Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek ve yönetim kurulu üyeleri Gökkuşağı Derneği'ne ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Avukat Reyhan Kerman, hedeflerinin fakir ve kimsesiz öğrencilerin eğitim hayatlarını sürdürebilmelerine yardımcı olmak olduğunu belirtti. Kerman, "Onların sosyal yaşama ayak uydurabilmeleri, eğitimlerinin tamamlamalarına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla yola çıkan derneğimiz bir yıl önce birkaç gönüllü arkadaşımızın heyecanı ile kuruldu. Bu süre içerisinde ciddi mesafeler katettik. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye ve maddi yardımlarda bulunduk." dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün Isparta'da başlatmış olduğu 'Sevgi Evleri' projesine bir sevgi evinin tefrişini yaparak destek verdiklerini belirten Kerman, ayrıca Erguvan kafesini kurarak sadece bayanların kullanabileceği bir kafeterya oluşturduklarını anlattı. Bu kafeteryanın gelirini eğitimde harcadıklarını ifade eden Kerman, "Bu kafeteryamızda sadece buraya gelen müşterilerimiz değil evlerinde gün yapan bayanlara da hitap ediyoruz. Ev tipi yaptığımız unlu mamullere makul fiyatlarda satışını yaparak buradan elde edilen gelirleri de fakir öğrencilerimize aktarıyoruz. Halkımızdan bu şekilde yardım etmeyi amaçlayanları kafeteryamıza bekliyoruz." diye konuştu. Kerman, yeni hedeflerinin ise fakir öğrenciler için etüt merkezi oluşturarak bir eksikliği daha gidermek olduğunu belirtti.
AK Parti Isparta Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek de hedefleri eğitime destek olan bu tür derneklere her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. Tunçbilek, hükumetleri döneminde en büyük payın eğitime ayrıldığını belirterek, "Bildiğiniz gibi artık öğrencilerimiz kitaplarını okul başladığında masalarında bulmaktadır. Eğitimden yoksun olan bir milletin istiklalini ve istikbalini koruması mümkün değildir. Bende bir öğretmen emeklisi olarak eğitimin nedenli zor ve nedenli önemli olduğunu biliyorum. Sizin bu yaptığınız hizmetin hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini farkındayım. Yaptığınız bu karşılıksız hizmetten dolayı tebrik ediyor ve kutluyorum." dedi.
