Balıkesir, Paris'teki büyük gıda fuarında tanıtıldı

Balıkesir'in ürünleri, dünyadaki en büyük gıda fuarlarından olan Paris Uluslararası Gıda Fuarı (SIAL)'nda tanıtılıyor. Balıkesir ve Çanakkale'nin birl

Balıkesir'in ürünleri, dünyadaki en büyük gıda fuarlarından olan Paris Uluslararası Gıda Fuarı (SIAL)'nda tanıtılıyor. Balıkesir ve Çanakkale'nin birlikte açtığı stant büyük ilgi gördü.

Balıkesir ve Çanakkale'deki sanayi ve ticaret odaları, ticaret borsaları ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle, 17 Ekim 2010'da açılan fuarda 60 metrekarelik stant oluşturdu. Standın açılışını, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, oda başkanlarıyla birlikte yaptı. "Türkiye'yi Doyuran Bölge" ana temasıyla tanıtılan ortak stantta Balıkesir ve Çanakkale'ye özgü zeytin ve zeytinyağı, ayçiçek yağı, bakliyat, un, kurutulmuş domates, sardalya, tahin helvası, mantar, sebze ve meyve konserveleri gibi gıda ürünleri tanıtılıyor.

İki yılda bir düzenlenen SIAL'e, 65 ülkeden firmalar katılıyor. 17-21 Ekim 2010 tarihleri arasında açık kalacak fuarda Türkiye'yi, Türk Millî Standı katılımı dahilinde Balıkesir ve Çanakkale birlikte temsil ediyor. Fuara Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Çanakkale İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Aytop, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Ahmet Kula, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Yavuz, Meclis Başkanı Erhan Ortaköylü, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ve işadamları katıldı.