Kıbrıslı Belediye Başkanları Başkan Kocaoğlu İle Buluştu

İzmir Yapı Fuarı'na katılarak incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile birliğe üye kentlerin belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi

İzmir Yapı Fuarı'na katılarak incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile birliğe üye kentlerin belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette Birlik Başkanı Mahmut Özçınar'ın yanı sıra, Alsancak Belediye Başkanı Yücel Atakara, Lakta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü ve Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip hazır bulundu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İzmir Konsolosu Uğur Umar da konuk başkanlara eşlik etti.
"ÖNEMLİ TECRÜBELER EDİNECEĞİZ"
Konuk başkanlar adına konuşan Mahmut Özçınar, İzmir'de yapılan Yapı Fuarı'nı ziyaret etmenin yanı sıra, yerel yönetim anlamında gelişmeleri görebilmek ve karşılıklı bağlılıklarını ortaya koymak amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek; "Yerel yönetimlerin ülkelerin gelişiminde büyük payı var. Bu ilişkiler kapsamında, özellikle İzmir'de önemli tecrübeler edineceğimize inanıyorum" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Kıbrıs'tan gelen belediye başkanlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, belediye başkanlığı görevine başladığı 2004 yılından bu yana yerelde kalkınma stratejisini hayata geçirmeyi hedeflediğini, bu vizyonun da en iyi yerel yönetimler tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi. Merkezi hükümetle olan diyalog ve işbirliğinin de önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu; "Ancak bu işin lokomotifi, kenti en iyi tanıyan yönetim birimi olarak yerel yönetimler olmalı" diye konuştu.
Başkan Kocaoğlu ve Özçınar, ziyaret anısına karşılıklı olarak bölgelerini simgeleyen hediyeler sundular.