Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği: Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun tek başına ekmeğe zam yapma yetkisi yok

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz, ilde ekmeğe zam düşüncelerinin olmadığını belirterek, Türkiye Fırıncılar Federas

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz, ilde ekmeğe zam düşüncelerinin olmadığını belirterek, Türkiye Fırıncılar Federasyonu'nun tek başına zam yapma yetkisinin bulunmadığını söyledi.

Fırıncılar Federasyonu'nu şov yapmakla suçlayan Teksöz, ekmek zammı kararını kimsenin tek başına alamayacağının altını çizdi. Teksöz, Türkiye'de zam kararı alınmadan önce tüm fırıncılar odası başkanları ile görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Birlik yönetim kurulunun incelemesinin ardından, kararı, ilin valisine ve belediye başkanına takdim etmesi gerektiğini aktaran Teksöz, "Maliyet raporları Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nce de incelenir. Ondan sonra o zam yürürlüğe girer." ifadelerini kullandı.

İzlenecek bu yola bağlı olarak federasyon başkanının zam yapma gibi bir yetkisinin olmadığının altını çizen Teksöz, "Konu ile ilgili birlik başkanları ve fırıncılar odası başkanlarıyla yaptığımız görüşmelerde böyle bir zam taleplerinin olmadığını ve zam yapmayacaklarını açıklamışlardır. Bu açıklamayı Antakya Fırıncılar Odası ve İskenderun Fırıncılar Odası başkanımız da yapmıştır. Kısacası Hatay'da ekmeğe zam şu an gündemde değil." şeklinde konuştu.

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın neden böyle bir açıklama yaptığını da anlamadıklarını belirten Teksöz, "Telefonlarımıza da çıkmıyor. Sanırım tüm Türkiye aradığı için telefonları kitlenmiş. Şu aşamada böyle bir zam olayı yok. Herkes kendi işini yapacak. Şov yapmaya da gerek yok." ifadelerini kullandı.