Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Akademik Yıla Konserle Girdi

Cumhuriyet Üniversitesi 2010-2011 eğitim - öğretim akademik yılı çeşitli etkinliklerle başladı.

Cumhuriyet Üniversitesi Yeni Akademik Yıla Konserle Girdi
Törenler kapsamında ilk olarak TRT Radyosu ünlü ses ve saz sanatçıları Cengiz Özkan ve Kubilay Dökmetaş, Kültür Merkezi'nde bir konser verdi. Konsere Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve eşi Makbule Ürgüp, Tugay Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve eşi Naciye Bayram, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Elden, Prof. Dr. Meftuni Yekeler, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, Üniversite Genel Sekreteri Muammer Kokili ve öğrenciler katıldı.
Konserde ilk olarak sahneyi, Sivaslı TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Cengiz Özkan Aldı. Türkülere farklı sesi ve yorumu ile renk katan Özkan'a, davetlilerde hep birlikte eşlik etti. Cengiz Özkan'ın ardından sahne alan TRT Ankara Radyo Sanatçısı Kubilay Dökmetaş, Sivas'a ait türküler seslendirdi. Türkiye'de TRT kaynaklı en çok türkünün Sivas yöresine ait olduğunu belirten Dökmetaş, Sivas'ın aşık ve ozanlarla dolu bir yöre olduğunu ifade etti. Seslendirdiği uzun hava ve türkülerle salondakilere güzel bir akşam yaşatan Dökmetaş, konser arasında, Sivas'ta yaşayan vatandaşın sesinden etkilendiğini belirterek, sahneye aldı. Dökmetaş öğrencileri de sahneye alarak, onlarla birlikte halay çekti.
Konserlerin ardından, Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, yeni eğitim - öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Sahne alan sanatçılara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Cengiz Özkan ve Kubilay Dökmetaş'a günün anısına plaket takdim etti.