SGK, primlerin kredi kartıyla ödenmesi için bankalarla anlaştı

Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, vatandaşın primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda kurum olarak bazı bankalarla anlaşma yaptı

Samsun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Saffet Çalışkan, vatandaşın primlerini kredi kartı ile ödemeleri konusunda kurum olarak bazı bankalarla anlaşma yaptıklarını belirtti. 17 banka ile protokol imzaladıklarını dile getiren Çalışkan, "Bu bankalar dışında diğer bankalarla da protokol çalışmaları devam etmektedir." dedi.

Prim ödeme yükümlülerinin anlaşma yapılan bankalardan her hangi birine ait kredi kartı ile aynı bankanın alternatif dağıtım kanalları (internet bankacılığı, ATM gibi) aracılığı ile prim ödemelerini kolayca yapabileceklerini belirten Çalışkan, bunun yanında ilgili bankanın kredi kartına verecekleri otomatik ödeme talimatı ile de prim ödemelerini yapabileceklerini söyledi. Çalışkan kredi kartı ile prim ödenmesinin, banka şubesinde yapılan tüm prim tahsilatı işlemlerinden bir farkı bulunmamakta olup nakit sıkıntısı içinde bulunan prim ödeme yükümlüsüne bu şekilde kolaylık sağlanmasının amaçlandığını dile getirdi. Çalışkan, "Kurumumuz web sayfasından (www.sgk.gov.tr) da primlerin kredi kartıyla ödenebilmesi çalışmaları devam ettirilmektedir. Bu uygulamayla tüm bankaların kredi kartlarıyla prim ve diğer ödemelerin yapılması mümkün olacaktır. Ayrıca halen kredi kartıyla yapılan ödeme türlerinin kapsamı da genişletilecektir." diye konuştu.

Buna göre prim ödemelerinin kredi kartıyla yapılabileceği bankalar şunlar: "Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Asya Katılım Bankası, Denizbank, Finansbank, Fortisbank, ING Bank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Şekerbank, Turklandbank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, T.C. Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası."