Sakaryada Ahilik Haftası Kutlamaları

Sakarya Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği tarafından Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sakarya Huzur Evi'nde kalan yaşlılara esnaflar bir araya geldi.

Sakaryada Ahilik Haftası Kutlamaları
Ahilik Kültür Haftası nedeni ile Güreser Konağında düzenlenen yemeğe Erenler Kaymakamı Mustafa Nazmi Sezgin, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, Oda Başkanları ve Arifiye Yaşlılar Yurdunda kalan yaşlılar katıldı.
Yaşlılar Yurdunun sakinlerine yemek öncesinde karanfiller dağıttıktan sonra konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, " Yaşatmaya çalıştığımız Ahilik Kültürünü, kutladığımız bu günlerde Ahiliğin temel felsefesinin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Ahi hayırseverdir, topluma saygı duyan, insana değer veren, ahlaklı ve dürüst olandır" dedi.
Tesis sahibi Hüseyin Eser tarafından böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ve büyük bir heyecan duyduklarını söyleyen Başkan Alişan, Hüseyin Eser'e esnaf ve sanatkarlar adına teşekkür etti.
Başkan Alişan konuşmasının sonunda Güreser Et Konağı gibi güzel bir tesisin Sakarya'ya kazandırılmasından dolayı Hüseyin Eser'i tebrik ederek kendisine bir şükran plaketi verdi.