Vakfıkebir'de baca görünümlü baz istasyonu vatandaşlar tepki gösterdi

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Çarşı mahallesi İskele caddesinde, 6 ay önce bir GSM şirketi tarafından bir apartman dairesinin çatı katına baca görünüml

Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi Çarşı mahallesi İskele caddesinde, 6 ay önce bir GSM şirketi tarafından bir apartman dairesinin çatı katına baca görünümlü baz istasyonu kurulması mahalle halkının tepkisine yol açtı.

Mahalle halkı, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle sürekli tartışma konusu olan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyerek kaymakamlığa şikayette bulundu. Çarşı mahallesi Muhtarı Ali Tahmazoğlu, baz istasyonunun insan sağlığı için özellikle de gelişim cağındaki çocuklar için zaralı olduğunu söyledi. Mahalle halkının huzurunun bozulup, uykusunun kaçtığını belirten Tahmazoğlu, "Yaklaşık 5-6 ay önce buraya gizli olarak kalorifer bacası yapıyoruz diye baz istasyonunu kurdular. Halkın şüphelenmesi üzerine birçokları gidip kırmak istedi. Ama biz engel olduk. Bugün de 50-60 bayanla birlikte kaymakamlığa şikâyette bulunduk." dedi.

'Kanser olmak istemiyoruz. Çocuklarımızı tehlikeye atmak istemiyoruz' diyerek olaya tepki gösteren vatandaşlar, binanın baz istasyonun kaldırılması için mücadele edeceklerini söyledi.

Ayrıca mahalle halkı baz istasyonunun kaldırılması için topladıkları imzayı kaymakamlığa teslim edecek.