TBMM Başkanı Şahin: Güçlü demokrasi güçlü basınla olur

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, basını güçlü olan ülkelerin demokrasi bakımından da güçlü olduğunu söyledi.

Basın İlan Kurumu'nun Erzurum Şub

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, basını güçlü olan ülkelerin demokrasi bakımından da güçlü olduğunu söyledi.

Basın İlan Kurumu'nun Erzurum Şubesi'nin açılış törenine katılan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin güçlü basına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Şahin, yerel basının resmi ilanların dışında da desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Güçlü demokrasilerde basının da güçlü olduğuna dikkat çeken TBMM Başkanı Şahin, "Demokrasi güçlü basından geçer. Bir ülkenin basını güçlü, özgür, tarafsızsa o ülkede demokrasi gelişir. Şeffaflık, hesap verebilirlik güçlü basın sayesinde iyi uygulanır hale gelir." dedi.

"BASIN MENSUPLARI BASKI ALTINDA OLMAMALI"

TBMM Başkanı olarak basın özgürlüğüne büyük önem verdiğini anlatan Mehmet Ali Şahin, basın mensuplarının her türlü baskı ve tehditten uzak görevlerini yapmaları gerektiğini kaydetti. Baskı altında olan basın mensuplarının görevlerini layıkıyla yapamayacağına vurgu yapan Şahin, "Adalet Bakanlığı yaptığım dönemde terör ve şiddeti destekleyen tavır içinde olan bir iki basın kuruluşu hakkında soruşturma açılmasına izin verdim. Onun haricinde asla. Şimdi başka nedenlerle basın mensuplarına ve basın kuruluşlarına dava açılıyor. Basın mensupları baskı ve tehdit altında kalmamalı. Görevlerini layıkıyla yapmalı, aksi taktirde görevlerini yapmaları zor olur. Varsa sorunlar bunun mutlaka parlamentoda en kısa sürede ele alınarak düzeltilmesi gerekir düşüncesindeyim. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olarak bunu böyle ifade etmek istiyorum." dedi.

"YÜK OLMAYA DEĞİL YÜK ALMAYA GELDİK

Basına İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Erzurum'a şube açarak yerel basına verdikleri önemi gösterdiklerini söyledi. Atalay, yerel basına yük olmak yerine yüklerine ortak olmaya, yüklerini almaya geldiklerine dikkat çekerek, "Biz buraya yük olmaya değil yükünüzü almaya geldik. Yerel basının önemine ve gücünü inanıyoruz." dedi.

Daha sonra Atalay, TBMM Başkanı Şahin'e günün hatırasına plaket sundu. Ardından da İstasyon Caddesi'ndeki Basın İlan Kurumu'nun Erzurum Şubesi'nin açılış kurdelası TBMM Başkanı Şahin ve Atalay tarafından kesildi.