Karacaağaç'ta fidanlar dikildi, sonuçlar bekleniyor

İzmir Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği, Buca ilçesi Karacaağaç köyünde yürütülen Organik ve İyi tarım Uygulamaları Projesi kapsamında bir toplantı

İzmir Kalkınma Ajansı'nın da desteklediği, Buca ilçesi Karacaağaç köyünde yürütülen Organik ve İyi tarım Uygulamaları Projesi kapsamında bir toplantı düzenlendi. Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yaşar ve projenin başvuru sahibi İzmir Ticaret Borsası yetkililerinin de katıldığı toplantıda, 29 Temmuz 2010'da başlatılan projedeki gelişmeler köylülere anlatıldı. Karacaağaç Köyü Muhtar Dursun Akagün ve vatandaşlar ise Kaymakam Bozacıoğlu'na, ürünlerini pazara götürmedeki sıkıntılarını aktardı.

970 nüfuslu Karacaağaç'taki organik tarım uygulamasında, kışlık sebzelerin tohumları köylülere dağıtıldı ve ekildi. Kırmızı ve beyaz lahana, marul, ıspanak, karnabahar, kara lahana gibi ürünlerin kasım sonundan itibaren hasadının yapılabileceği açıklandı. Proje yürütme ekibi, bölgedeki envanter çalışmasını da tamamlarken internet sitesi kurulmasını sağladı. Proje sorumluları, bir yandan eğitim programı çerçevesinde üreticilerle uzmanları buluştururken diğer yandan uygulamaları denetliyor.