Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Yemekli Toplantı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijat Yaruk ve ilçe belediye başkanları kendilerini 'barış anneleri' olarak tanıtan grupla yemekte bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Yemekli Toplantı
Keyf-i Kebap'ta verilen yemeğe BDP İl Başkanı Nijat Yaruk, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ ile BDP ilçe başkanları ve 'barış anneleri' katıldı. Anneleri kapıda karşılayan Baydemir Ramazan ayında yapılması planlanan yemeği yoğunluk nedeniyle bugüne ertelediklerini söyledi. Baydemir, "Biz bu halkın hizmetinde çalışanlar olarak kendimizi analarımıza karşı borçlu
hissediyoruz" dedi.
BDP İl Başkanı Nijat Yaruk da, anneleri gördüğü zaman çok etkilendiğini bunun sebebinin de annesiz büyümesinden kaynaklı olduğunu ifade etti.
Barış annelerinden Sultan Koyun, "Bu coğrafyaya barış gelecekse ancak annelerin sayesinde olacaktır" diye konuştu.
Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş tutuklu bulunduğu süre içerisinde kaldırıldığı hastanede annelerin kendisini ziyarete geldiğini dile getirerek, "Bana büyük bir moral olmuştu. Annelerimizin yüreğinin hasreti hiçbir engel tanımıyor" şeklinde konuştu.