Şükrü Nazlı, Asfalt Ve Stabilize Yol Çalışmalarını Yerinde İnceledi

Kütahya Merkeze bağlı Güvem ve Yaylababa köylerindeki asfalt, Pullar köyündeki stabilize yol çalışmalarını yerinde görmek için bir çalışma ziyareti gerçekleştiren İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, KÖYDES ve İl Özel İdaresi bütçesiyle 2010 yılı programlarıyla gerçekleştirilen köy yollarında yapılan çalışmalarda adeta zamanla yarıştıklarını, İl Ö

Kütahya Merkeze bağlı Güvem ve Yaylababa köylerindeki asfalt, Pullar köyündeki stabilize yol çalışmalarını yerinde görmek için bir çalışma ziyareti gerçekleştiren İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, KÖYDES ve İl Özel İdaresi bütçesiyle 2010 yılı programlarıyla gerçekleştirilen köy yollarında yapılan çalışmalarda adeta zamanla yarıştıklarını, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelinin büyük bir özveri ve gayretle çalışarak büyük katkı sağladıklarını belirtti.
Nazlı, İl Genel Meclisinin ve İl Özel İdaresinin tarım, eğitim, spor, kültür ve eğitime destek vermesinin yanında köy yollarındaki ulaşımın sağlıklı bir şekilde işlemesi içinde yoğun bir çalışmanın içinde olduklarını söyledi.
nazlı, şöyle konuştu: "İl Genel Meclisinin onayladığı ve aldığı kararlar doğrultusunda il Özel İdaresi olarak 'Yol Medeniyettir' diyerek yollarımızda önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz.Yol standartlarını yükselterek köy yollarımızın kalitesini arttırıyoruz, böylece kaza riskleri de azalmış oluyor. 2010 yılı içinde Özel İdaresi bütçesi, Köydes ve Maliye Bakanlığından gelen ödeneklerle yaklaşık 5 Milyon TL lik kaynak yol yapımında kullanılmaktadır.2010 yılı başı itibariyle 3863 Km.lik yol ağımızın 2130 km.si 1. ve 2. kat asfalt 1300 km. yolumuz stabilize iken bunlara yeni mesafeler ekliyor ,bozulan yollarımızın tamir bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Bugün asfalt çalışmaları tamamlanan Güvem ve Yaylababa köyleri ile stabilize çalışması yapılan Pullar köyümüzü ziyaret ediyoruz. Uzun yıllar ihmal edilen Kumarı'dan başlayıp Pullara kadar 20 köye hitap eden 19 km Yokuşbaşı grup yolunun da asfaltlama işlerini bu dönemde tamamladık. Bu yol Aslanapa İlçesine yöredeki köylerin ulaşımını kolaylaştırıp kısaltmaktadır. Ben burada, İlin her köşesinde programların gerçekleşmesi için yoğun bir şekilde çalışan Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekiplerine teşekkür ediyorum. Bugün baktığımızda her ulaşım noktasına giden tüm yollarımıza hizmet veriyoruz, daha da güzelleştiriyoruz. Artık, karayolları standardına yakın yollar yapıyoruz" şeklinde konuştu.