Şener: Vıcık vıcık işlerden futbolcu etkilenir

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Beşiktaş maçı, bir kırılma noktası. Kötü sonuçlar aldığımız son 2 haftanın ardından bir Beşiktaş galibiyeti, bize çok iyi gelecek" dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, "Beşiktaş maçı, bir kırılma noktası. Kötü sonuçlar aldığımız son 2 haftanın ardından bir Beşiktaş galibiyeti, bize çok iyi gelecek" dedi.

 
Yunus Emre SEL

TRABZON -  Başkan Sadri Şener, bugün tesislerde bir basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş maçından önce kulübün gündemine ilişken açıklamalarda bulunan Başkan Sadri Şener, şöyle devam etti:  “Kongre süresinde vıcık vıcık işler olursa bu futbolcuları etkiler. Ama yönetimde olup bitenlerin futbolcuları etkileyeceğini sanmıyorum. Takımımızın başında profesyonel ama Trabzonspor’un içinden gelen bir kişi var. Son haftalarda kaybettiğimiz puanlar hiç hoş değil. Bunlar geçen sezon da vardı. Tek tesellimiz bunların sezon başında olması. Telafi imkanımız var. Kayıplar olmasa tabi çok daha iyi olurdu. Manisaspor maçında öndeyken geri düştük. Bu daha önce Beşiktaş’a da, Fenerbahçe’ye de oldu. Üzüntü veriyor ve moral bozuyor. Ama dik durmak lazım, biz de duruyoruz.

“GÜNEŞ İSTERSE SÖZLEŞME YAPARIZ”
Kulüpte para sonunu olmadığını belirten Başkan Sadri Şener, “Devre arasında ne gibi transferler yaparız, onları teknik heyetle konuşuyoruz. Futbolcu, (Paramı alamıyorum) diyemez. Sezon sonunda sözleşmesi biten oyuncular var. Onları zaman içerisinde hallederiz, diye düşünüyorum. Çoğu ile anlaştık bir iki tanesi kaldı. Şenol Güneş, sözleşme yapalım derse onlarla da yaparız“ diye konuştu.

“KONGREDEN BAHSETMEK SORUN OLUR”
Kongre sürecinin takımı etkileyeceğini de belirten Başkan Sadri Şener, “Ortalıkta kongreden bahsetmek, (Şu adaydır, bu gitti geldi, denilince sorun oluşur. Mümkün mertebe kongre sürecini konuşmayı uzağa çekmek istiyorum. Adayım desem sorun, demesem sorun olur. Aday olacaksam da bunu çıkar açıklarım. Biraz daha vakti var diye düşünüyorum” dedi. Pazar akşamı oynayacakları Beşiktaş karşılaşmasına da değinen Başkan Sadri Şener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“KAZAYBI DÜŞÜNMÜYORUZ”
“Beşiktaş maçı bizim için dünyanın sonu değil ama kırılma noktalarından bir tanesi. Çünkü son 2 haftada aldığımız kötü sonuçlara bir tane daha kötü sonuç eklersek, bu pek hoş olmaz. Tabi ki kaybetmek dünyanın sonu değil ama kaybı düşünmüyoruz. İki kötü sonuçtan bir büyük takımı yenip çıkışa geçersen, bu daha sempatik olur.“

”SELÇUK'TA SORUN ÇIKACAĞINI SANMIYORUM”
Futbolcusu Selçuk İnan’ın, “Başkan Sadri Şener, kongreyi kazanırsa imza atarım“ açıklamasının değerlendirilmesinin istenmesi üzerine Başkan Sadri Şener, şunları söyledi:
“Selçuk’la uzun bir süre önce uçakta beraber yolculuk ettik. Orada bana imza için kongreyi bekleyeceğini söyledi. Ben de, (Niye) diye sorduğumda, (Size alıştık. Paramızı rahat rahat alıyoruz. Manisaspor’da bir yönetim değişikliği sırasında paramı alamamıştım) cevabını verdi. Ben de ona Trabzonspor’da bu tür sorunların hiç bir zaman olmayacağını söyledim. Hatta Lange’nin dahi parasını ödemeye başladığımızı vurguladım. Kimsenin parası kalmaz. Selçuk’la da bir problem olacağını sanmıyorum. Çok iyi bir oyuncu.“

“GALATASARAY, FENERBAHÇE BENDEN HABERSİZ OYUNCU ALAMAZ”
Selçuk’tan sonra iç transferde Ceyhun, Egemen ve Yattara'la görüşeceklerini, şu anda gündemlerinde çok önemli bir Beşiktaş maçı olduğunu vurgulayan Başkan Sardi Şener, şöyle konuşutu:
“Benim kişisel görüşüm, biraz iddialı bir görüş olacak ama, ben kulüp başkanıyken Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın benden habersiz oyuncu alacağını tahmin etmiyorum. Yanılabilirim ama sanmıyorum.“

UMUT'UN TRANSFERİ KONUSU
Golcü oyuncusu Umut’un Fransa’nın Toulouse takımına transferiyle ilgili gelişmelere de açıklık getiren Başkan Sadri Şener, bu konuda şöyle dedi: “Umut’un transferinde şöyle bir konu vardı. Umut’la transferi yenilerken, (yurt dışından teklif gelirse, 3 milyon euronun üzerindeki bir bonservis bedeline kolaylık sağlarız) maddesi konulmuştu. Biz de tabiki olur, demiştik. Ancak Umut transfer sezonun bitimine 3 gün kala gitmek isteyince yardımcı olma şansımız olmadı. Çünkü onun yerine oyuncu almamız gerekiyordu. Üç gün içinde kimseyi alamayacağımızı için izin vermedik.

”JAJA İÇİN BİRAZ DAHA SABRETMELİYİZ”
Jaja’nın transferinde kombine bilet satışlarında patlama yaşandığını, camiaya iyi bir hava getirdiğini de hatırlatan Başkan Sadri Şener, “Onunla ilgili olarak lehte veya aleyhte düşünceler için erken olduğunu düşünüyorum. Aynen Teofilo da olduğu gibi. Bizim Şenol Güneş'ten habersiz transfer yapmamız mümkün dahi olmaz“ diye konuştu.

“ADAYSAM SAHA SONUÇLARI BENİ ETKİLEMEZ“
Kulübün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz ve eski yöneticilerden Nizamettin Algan’dan sonra en çok görev yapan kişi olduğunu da hatırlatan Başkan Sadri Şener, şöyle devam etti: “Saha sonuçları, benim aday olup olmayacağımı etkilemez. Zaten aday olduğumda da çok iyi sonuçlar alınmıyordu. Aday olursam, (tek gelirim) düşüncesi bende olmaz. Demokratik bir adamım. Bu kulüpte öyle bir şart olmaz. Şu anda kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomisinden bahsedilen bir kulüp haline geldik. Türkiye’den 4 tane Real Madrid çıkmaz ve Trabzonspor hiç bir zaman İstanbul takımlarının bütçesine ulaşamaz. Bu bir gerçek. Bunu en iyi bilenlerden bir tanesi de benim. Alt yapıdan oyuncu çıkarmamız lazım. 29 tane antrenör var ama bunda başarılı olamıyoruz.“

“KULÜPLER ARTIK YÖNETİCİLERİN PARASIYLA DÖNMÜYOR”
Kulübün çok fazla borcu olduğuna ilişkin iddialara da açıklık getiren Başkan Sadri Şener, şu görüşleri savundu:
“Kulübümün gelir ve gider dengesi, bankadan aldığımız kredileri ödeyecek seviyedeyse bir sıkıntı olmaz. Artık günümüzde 7 tane yöneticinin para vermesiyle kulüp dönmüyor. Bu hiç bir kulüpte yok. Bunu yönetmek demek, bu gelirleri bulabilmek, demek. Gelirlerimiz çok arttı. Ama futbolcu satışından kasamıza para koymamız lazım. Geçen seneden hiç bir futbolcumuzun alacağı yok. Bu sezondan da peşinatlarının 8 milyon TL’ye yakın bir bölümünü ödedim.“

“SON 15 YILIN EN İYİ KADROSU“
Ligdeki en iyi takım kadrosunun kendilerinde ve Beşiktaş’ta olduğunu da söyleyen Başkan Sadri Şener, şöyle konuştu:
“Beşiktaş’ın ve bizim üst düzey takımlarımız var. Buna yürekten inanıyorum. Zaten inanmasam, bu kadar para vermem. Bana göre son 15 yılda yakalanan en iyi kadroya sahibiz. Geçen sene Fenerbahçe, ilk 8 maçı kazanmıştı ve hakkında muhteşem şeyler yazılıyordu ama ligi nerede bitirdi. Sonuç olarak ligi iyi bitirmek önemli.“

“FENERBAHÇE’DE AUDİ VARSA BİZDE DE AUDİ OLACAK“
Bu yılki Liverpool, geçen seneki Kasımpaşa maçında aldıkları yenilgileri hala unutamadığını da açıklayan Başkan Sadri Şener, “Maddi, manevi olarak, tesisler olarak, imkan olarak iyi noktalara geldik. Makine ve araç parkını yeniledik. Sponsor firmamızın Fenerbahçe’ye Audi bize Seat verdiğini görünce bunu değiştirttim ve bize Audi verdiler. Ama çok daha iyi işler yapmamız lazım“ dedi.

“GAZİANTEPSPOR=BURSASPOR MAÇI TAMAMLANMALI”
Yarıda kalan Gaziantepspor-Bursaspor karşılanmasının tamamlanması gerektiğini belirten Başkan Sadri Şener, daha önce de bu tür maçların sonlandırıldığını hatırlattı. Başkan Sadri Şener, son olarak Trabzon’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e pazartesi günü tesislerde bir öğle yemeği vereceklerini de söyledi. (dha)