Fuhuş skandalı üzerine el konulan Savarona Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü fuhuş operasyonunda el konulan Atatürk'ün yatı Savarona, vatandaşların meraklı bakışları altında Çanakka

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü fuhuş operasyonunda el konulan Atatürk'ün yatı Savarona, vatandaşların meraklı bakışları altında Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Ege Denizi'nden gelip Marmara'ya gitmekte olan Savarona, sabah saatlerinde boğaza giriş yaptı. Saat 11.30 civarında Çanakkale İskelesi önlerinden geçen yatı, kordonda gezenler meraklı gözlerle seyretti. İçinde 12 tayfa ve 21 yolcu bulunduğu bildirilen yatın, Marmara Denizi'ne açıldıktan sonra İstanbul'a gideceği öğrenildi.

JANDARMA OPERASYON DÜZENLEMİŞTİ

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nın yedi aylık takibi sonucu Muğla'nın Fethiye ilçesi Göcek beldesinde Savarona yatına operasyon düzenlenmiş, aralarında tanınmış Kazak işadamı T.A.'nın da bulunduğu ikisi kadın 8 zanlı gözaltına alınmıştı. Bu olayın ardından hükümet, yatı kiracısı olan armatör Kahraman Sadıkoğlu'ndan, sözleşme kurallarına uymadığı gerekçesiyle geri almak için çalışma başlatmıştı.