Ahmetler Mağarası, turizme kazandırılarak

Manavgat Kaymakamlığı, Gebece köyünde bulunan Simoğlu Mağarası'ndan sonra Ahmetler köyünde bulunan Ahmetler Mağarası'nı turizme kazandıracak. Manavgat

Manavgat Kaymakamlığı, Gebece köyünde bulunan Simoğlu Mağarası'ndan sonra Ahmetler köyünde bulunan Ahmetler Mağarası'nı turizme kazandıracak. Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Enver Özkal, Manavgat Orman İşletme Müdürü Ali Bahşi, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Şükrü Yıldırım ve Ahmet köyü muhtarı Mustafa Yıldız köye 300 metre mesafedeki Ahmetler Mağarası'nda incelemede bulundu.

Ahmetler Mağarası'nın turizme kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulunduklarını belirten Kaymakam Türkoğlu, mağaranın çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması için 200 bin lira ödenek isteğinde bulunduklarını kaydetti. Türkoğlu, "Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini bir bir gün ışığına çıkararak dünya gündemine taşıyacağız. Bunlardan biri de Ahmetler Mağarası. 200 metre uzunluğundaki mağara keşfedilmeyi bekliyor. Mağara da 9 ayrı oda bulunuyor. Mağara içi 8 ile 10 metre yüksekliğinde. Sarkıt, dikit, sutun ve perdelerin güzelliği büyüleyici. Bölgedeki Ahmetler Kalyonu'da doğa sporlarına elverişli. 200 bin lira ödenek gelir gelmez mağara da ışıklandırma ve çevre düzenlemesi çalışmasına başlayacağız. " diye konuştu.

Ahmetler Köyü muhtarı Mustafa Yıldız, köyleri içinde bulunan mağaranın 14 asırlık geçmişi bulunduğunu belirtti. Muhtar Yıldız, mağara içinin eski çağlarda peynir, yoğurt, tereyağ yapımı sonrası soğuk hava deposu kullanıldığını kaydetti.