Afşin'de Eshab-ı Kehf Kültür etkinlikleri başladı

Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür etkinlikleri ve 39. Afşin Karakucak Güreş Festivali ile Afşin Belediyesi'nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları başladı.

Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür etkinlikleri ve 39. Afşin Karakucak Güreş Festivali ile Afşin Belediyesi'nin kuruluşunun 100. yılı kutlamaları başladı.

Afşin'in en büyük şölenlerinden biri olan geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür Etkinlikleri ve 39. Afşin Karakucak Güreş Festivali çeşitli etkinliklerle ve yarışmalarla kutlanmaya başlandı. Dedebaba Türbesi önünde Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlikler mehteran ekibinin gösterisiyle devam etti. Dedebaba önünde bir konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, "Bugün Afşin'in bayram günü. Bu bayramı dolu dolu kutlayacağız. Afşi'nin kuruluşundan tam 100 yıl geçti. 6 bin yıldır bu topraklarda inanlar yaşıyorlar bizlere çok büyük eserler bıraktılar. İşte Dedebaba Türbesi ve ulu caminin önünde bulunuyoruz. Bu güzel vatanı yurt yapan kumandan Alpaslan'ın ve şehrimize adını almış olduğu Afşinbey ruhaniyetine inanıyorum ki bizle beraberdir. Bugün burada Esab-ı Kehf'in, Yemliha'nın ruhaniyeti ruhaniyeti hepimizi kuşatıyor. Hepimiz onlardan iz taşıyoruz. Eshab-ı Kehf bize kimlik oluyor, kişilik oluyor. Bu yüzden tarihimizi ve geleneklerimizi yaşatacağız." dedi.

AFŞİN'İN EN GÜZEL EVİ SEÇİLDİ

Dedebaba Türbesi üzerinden başlanılan yürüyüşe, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Afşin Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sami Beydilli, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eshab-ı Kehf Külliyesi'ne kadar yürüyen vatandaşlara, külliyede Çoban Pilavı ikram edildi. Festival Türk tasavvuf musikisi dinletisi ile devam etti. Afşin Eshab-ı Kehf Kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'Nusretitdün Hasanbey En Güzel Ev Yarışması'nda, Avukat Ayhan Özdemir'in evi, Afşin'in en güzel evi seçildi. Afşin Belediyesi, Eshab-ı Kehf Kültür etkinlikleri kapsamında 'Nusretitdün Hasanbey En Güzel Ev' yarışması düzenlendi. Afşin Belediyesi tarafında oluşturulan 4 kişilik Mimar heyeti tarafından, Afşin'de bulunan evleri mimari yönden inceledi. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonrası, Dedebaba Mahallesi'nde bulunan Avukat Ayhan Özdemir'e ait ev Afşin'in en güzel evi seçildi. Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan ve Mimarlar Odası Afşin Temsilcisi Mevlüt Kır , seçilen en güzel evi ziyaret etti. Burada bir açıklama yapan Başkan Aydoğan, amaçlarının bu tür yarışmalarla mimari yönden Afşin'i daha da güzelleştirmek olduğunu belirtti.