Ferit Şahenk: Güven en az büyüme ve karlılık kadar önemli

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlendiği Davos'ta 'İş Liderliğinde Güveni Yeniden Tesis Etmek' başlıklı oturumda bugünkü ekonomik düzende, şeffaflığın önemini vurgulayarak güvenin en az büyüme ve karlılık kadar önemli olduğunu söyledi

Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos'taki toplantıları, küresel ekonominin iş ve siyaset liderlerinin katıldığı konferans ve oturumlarla devam ediyor. Bin 400'ü üst düzey yöneticilerden oluşmak üzere, 2 bin 500'den fazla kişinin katıldığı ve bu yıl 'Dünyanın Durumunu İyileştirmek: Yeniden Düşün, Yeniden Tasarla, Yeniden İnşa Et' ana temasının işlendiği Davos toplantılarına katılan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bugün 'İş Liderliğinde Güveni Yeniden Tesis' etmek başlıklı oturuma konuşmacı olarak katıldı.

Güven ilkelerinden bahsederken, iş dünyasının mevcut kuralların yeterli olduğunu ancak önemli olanın yaptırımlarla bu kuralların uygulanmasına odaklanılması gerektiğini belirten Şahenk, "Mevcut moral değerler, alınan önlem ve uygulamalarla desteklenmelidir" dedi.

Bugünkü küresel ekonomik ortamda iş dünyası liderlerinin güvenin yeniden kazanılabilmesi için şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerine uymaları gerektiğinin önemine dikkat çeken Ferit Şahenk, şeffaflık ve hesap verebilirliğin itibar bakımından karlılık ve güçlü bir finansal gelecek kadar önemli olduğunu belirtti.

İş dünyasının kendi etik kurallarını uygulama noktasında istekli ve kararlı olması gerektiğini söyleyen Ferit Şahenk, eğer doğru tedbirler alınmazsa, piyasa mekanizmasının işleyişine yönelik olarak yeni regülasyonların gündeme gelebileceğini, önemli olanın sınırlamalarla karşılaşmadan iş dünyasının kendi tedbirlerini alması gerektiğini vurguladı.
35 bin kişiye iş veren bir işadamı olarak gece rahat uyumasının ancak birlikte çalıştığı insanlara duyduğu güvenle mümkün olabileceğini belirten Ferit Şahenk, "Liderler güven açısından rol model olmalı. Çünkü gelecek ancak bu tarz liderlerle şekillenecek" dedi. Şu anda iş dünyasının mevcut sorunlarının birlikte hareket edilerek çözüme kavuşturulacağına dair inancının tam olduğunu vurgulayan Şahenk, önümüzdeki dönem daha sağlam temellere oturan bir ekonomik ve mali yapıyla desteklenen elverişli bir iş ortamı beklediğini söyledi.

Şirketlerin medyayı bilgilendirme noktasında şeffaf olmaları gerektiğine dikkat çeken Şahenk, özellikle son iki yılda çok ciddi bir bilgi akışı olduğunu söyledi. Bu bilgi akışının bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Şahenk; şirketlerin, özellikle finansal sektörün kendilerini ifade etme açısından azami bilgi paylaşımı yoluyla toplumla aralarındaki güvenin yeniden kazanılması yönünde iletişim stratejilerini belirlemeleri gerektiğini ifade etti.

Doğuş Holding, bu yıl beşinci kez düzenlenecek ve Davos'un geleneksel etkinliği haline gelen Doğuş Holding-Garanti Bankası resepsiyonunu 29 Ocak Cuma günü Audi Showroom'da gerçekleştiriyor. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk'in ev sahipliğinde yapılacak resepsiyonda, ekonomi ve iş dünyasının liderlerini ağırlayacak.