Kuveytli iş adamları 100 milyon Dolarlık yatırım yapacak

Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şubesi Başkanı Mardin Kazım Aksoy, Körfez ülkesi Kuveyt ile 100 milyon Dolarlık sanayi yatırımı için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Kuveytli iş adamları 100 milyon Dolarlık yatırım yapacak
 

30 . şubesini 30 ü ; ye ile aç ; an MÜ ; SİAD Mardin şubesi Başkanı Kazım Aksoy , basın mensupları ile dernek binasında bir araya geldi . MÜ ; SİAD ' ın ç ; alışmaları ve hedefleri konusunda bilgi veren Başkan Aksoy , yaşanan kü ; resel ekonomik krize vurgu yaparak , Mardin ' deki sanayicilerin bundan yü ; zde 4 artı puan ihracatla sıkıntı ç ; ekmediklerini sö ; yledi .

Mardin ' e yatırım yapmak iç ; in yoğun ç ; aba harcadıklarını ifade eden MÜ ; SİAD Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy , geç ; tiğimiz ay Kö ; rfezin zengin ü ; lkesi Kuveytli bir grup iş adamı ile bir araya gelerek Mardin ' de 100 milyon Dolarlık sanayi yatırımı yapmak iç ; in anlaştıklarını sö ; yledi . Bunun nihai aşaması iç ; in ç ; abaların devam ettiğini kaydeden Aksoy , ' Kuveytli firmanın 60 kişilik istişare grubu var . Mardin ' e yapacakları yatırımın detaylarını kendileri inceliyor ' dedi

Eylü ; l ayı sonunda Kuveytli iş adamlarının net bir biç ; imde yatırım kararlarını aç ; ıklayacaklarını vurgulayan Aksoy , ' Yıldızı parlayan GAP illerinden biri de tarihi antik kent Mardin ' dir . Mardin inanç ; ve kü ; ltü ; r turizminin yanı sıra mal ve hizmet sevkiyatı bakımından da sanayisi son yıllarda gü ; zel ve akılcı yatırımlarla gü ; ç ; lenmektedir . Biz MÜ ; SİAD olarak sadece sanayi sektü ; rü ; ile değil bir ç ; ok sektö ; rel alanda yatırımlar yaparak Mardin ' i hak ettiği konuma taşımak ve gelişen iller arasına sokmak iç ; in bü ; yü ; k hedefler koyduk . Bu hedeflerimizi de Mardin ' e aç ; tığımız MÜ ; SİAD şubesi şemsiyesi altında daha da gü ; ç ; lenerek hayata geç ; ireceğiz ' şeklinde konuştu .