SHP Hatay İl Başkanı Köse: CHP de MHP de tarih önünde hesap verecek

SHP Hatay İl Başkanı Mustafa Köse, Türkiye'de iktidarın Kürt meselesi ile ilgili barışçıl bir yol arayışına girmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.

SHP Hatay İl Başkanı Köse: CHP de MHP de tarih önünde hesap verecek
 

Antakya Gazeteciler Cemiyeti ' nde dü ; zenlediği basın toplantısıyla , hü ; kü ; metin attığı cesur adımları SHP olarak desteklediklerini ifade eden Kö ; se , CHP ' nin son dö ; nem tutumunu ise sert bir şekilde eleştirdi .

Gerek MHP ' nin gerekse de CHP ' nin ulusalcı davranışlarının , dü ; nya gerç ; ekleriyle ö ; rtü ; şmediğini savunan Kö ; se , ' İki partinin de bu anlamdaki tutumuna katılmıyorum ' dedi . Ortaya konan bu tutumu , gerilim oluşturan ve sü ; reci aksatacak tutumlar olarak gö ; rdü ; klerini ifade eden Kö ; se , ' Bu iki partinin , tarih karşısında mutlaka hesap vereceğini dü ; şü ; nü ; yorum ' diye konuştu .

CHP ' nin sol bir parti olarak bilindiğini hatırlatan Kö ; se , ' Bugü ; nkü ; solun kriterleri , sosyalist enternasyonal kriterleridir . İşte bu noktada CHP ' nin bu kriterlerle ö ; rtü ; şmediğini dü ; şü ; nebiliriz . CHP ' nin emeği ve barışı koruyan , kardeşliği koruyan bir tutumdan ziyade devleti kutsayan bir tutum takınması , sol ile bağdaşan bir tutum değildir ' dedi .

Ü ; lkenin en ö ; nemli sorunlarından Kü ; rt meselesinin ç ; ö ; zü ; mü ; noktasında en nihayet ciddi bir adım atıldığına dikkati ç ; eken Kö ; se , provokasyonların durdurulması , her tü ; rlü ; şiddetin gü ; ndelik hayatın dışına ç ; ıkartılması gerektiğini vurguladı . Kö ; se , hü ; kü ; metin Kü ; rt sorununu barışç ; ı bir yö ; ntemle ç ; ö ; zmeyi hedeflemesinin , geniş kamuoyu tarafından olumlu bulunduğunu ifade etti .

' Her yerde ve başta kendi ç ; evremizde yaşanmakta olan bu barışç ; ı sü ; rece kayıtsız kalmamalıyız ' diyen Kö ; se , insanlık tarihinde barışç ; ıl girişimlerin hep kutsal sayıldığını belirterek , SHP olarak , artık anaların ağlamaması , ç ; ocukların ö ; lmemesi ve hep birlikte yarına gü ; venle bakabilmek iç ; in herkesi duyarlı olmaya ç ; ağırdı .

( CİHAN )