Barış için 36 metrelik minareye çıktılar

Almanya'da yayımlanan Bild am Sonntag gazetesi, Mannheim kentindeki Yavuz Selim Camii imamı ile Lieberfrauen Kilisesi papazını, caminin minaresinde bir araya getirdi.

İmam Mustafa Aydınlı ve papaz Hans Jocahim Martin, bu buluşmada İsviçre'deki minare yasağıyla ilgili halk oylamasında alınan kararı değerlendirdiler.
"Minare düeti" başlığıyla yayımlanan haberde, Martin'in ilk kez 36 metre yüksekliğinde olan minareye çıktığı belirtildi.
İnsanların birbirleriyle konuşması gerektiğini, yabancıya karşı korkuların birbirini tanımamaktan kaynaklandığını ifade eden Aydınlı, "Minare tehlikeli bir şey değil. Müslümanlara caminin nerede olduğunu gösteren bir kule. Hristiyanların da kilise kulesi var" dedi.

Aydınlı, İsviçre'de referandumla alınan kararın insan hakları için bir yas günü olduğunu kaydetti.
Martin de cami ile kilisenin komşu olamasından dolayı hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, "Mannheim dünya için bir örnek olabilir. Müslümanların ve Hristiyanların barış içinde bir arada yaşadıklarını görmek isteyen kişi buraya gelir" şeklinde konuştu.
Yavuz Sultan Selim Camii'nin 14 yıl önce açıldığında, Mannheim'de protestoların büyük olduğunu ve insanların endişe taşıdıklarını belirten Martin, ancak daha sonra yakınlaşan Hristiyan ve Müslümanların bir araya geldiklerini kaydetti.

Aydınlı ve Martin'in her inançtan insanların iyi bir komşuluk içinde olmalarını istediler.
Yavuz Sultan Selim Camii, Almanya'nın en büyük camileri arasında gösteriliyor.