Kayseri'de kültür sanat günleri

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği kültür sanat etkinlikleri Aralık ayında gerçekleştirilecek 12 etkinlikle başlayacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Oktay Durukan, konserden tiyatroya, söyleşiden konferansa kadar dolu dolu bir kültür sanat programı hazırladıklarını belirtti. Durukan, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin kültür sanat hayatına renk katmaya devam ediyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklere hemşerilerimizin talepleri ve katılımları bizi mutlu ediyor. Bu ilgi bizi yeni projeler geliştirmeye, daha iyisini yapmaya teşvik ediyor. Aralık ayı ile birlikte yeni kültür sanat etkinlikleri sezonunu açıyoruz." dedi.

Aralık ayında öne çıkan etkinliklere de değinen Daire Başkanı Durukan, düzenlenecek etkinlikleri şöyle sıraladı: "Konservatuar tiyatro topluluğu 2009-2010 sezonunda perdelerini büyükler için 'Pembe Kadın', çocuk oyununda ise "Doktor Tilki" ile açacak. Ünlü tiyatro sanatçısı Metin Serezli, tiyatroya gönül vermiş hemşerilerimizle bir araya gelerek tiyatro üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek. Türk Sanat Müziği Konseri'nde Umut Akyürek Kayserililerle buluşurken, Türk Halk Müziği Konserinde ise Sevcan Orhan en güzel türkülerini Kayserililer için seslendirecek. Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 90. yıldönümü münasebetiyle hazırladığımız program çerçevesinde 'Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar' adlı bir konser gerçekleştireceğiz. Dünya Engelliler Haftası sebebiyle düzenleyeceğimiz program hem eğitici, hem de eğlendirici olacak. Bir diğer etkinliğimiz ise 'Türk Öykülerinden Seçmeler' adlı program olacak. Bu etkinlikle ilköğretim çağındaki çocuklarımıza zengin Türk Edebiyatımızın seçkin eserlerini tanıtacağız. Yaşadığı kenti daha yakından tanıyan ve tanıdıkça daha çok seven bu şehir için yeni projeler ortaya koyan gençleri yetişmesine katkıda bulunmak için düzenlediğimiz 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programının bu ayki konuğu Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur olacak. Bu programlara ilave olarak Aralık ayında yine konser, konferans ve tiyatro gibi etkinliklerimiz devam edecek."