Charles Türkiye'ye borç alıp gelmiş

The Independent gazetesi, Veliaht Prensi Charles'ın, 2007 yılında Türkiye ve Uganda ziyaretleri sırasında kraliyet fonunda yeterli nakit para olmaması üzerine korumalarından 3 bin sterlin borç para aldığını yazdı.

Gazete, tahtın veliahtının yurt dışında giderken uçak masraflarını karşılamak için aldığı paranın, Clarence House (Anne Kraliçe'nin Rezidansı) tarafından Aralık 2007 tarihinde ödendiğini kaydetti.

Haberde, Scotland Yard Sözcüsü'nün, koruma polislerinin VIP’lere (Çok Önemli Kişi) arada sırada borç para verdiğini doğruladığını, fakat 2007 yılındaki olayla ilgili yorum yapmadı.

Bir belgeye dayandırılan haberde, Prens Charles’ın Sözcüsü’nün de bu konuda sessiz kaldığı vurgulandı. Prenses Diana’nın eski Koruma Memuru Ken Wharfe, VIP’lere borç verme olayının kendisi ve koruma arkadaşları arasında olağan karşılandığını ve bunda bir kötülük olmadığını söyledi.

Kraliyet ailesi üyelerinin nakit para ve kredi kartı taşımadıklarını ve bazı özel durumlarda koruma polislerinden borç aldıklarını, bunun da çok normal bir durum olduğunu söyleyen Wharfe, “Prenses Diana için çalışırken, birkaç defa yemek ve hotel rezervasyonu sırasında ödemeler yaptım” dedi.

Prens Charles, Kraliyet ailesinin en masraflı üyelerinden biri olarak biliniyor. Charles'ın, tarım, ticaret ve gayrimenkulleri dahil olmak üzere Cornwall Dükalığı'ndan geçen yıl elde ettiği gelirin, 16.46 milyon sterlin olduğu kaydediliyor.