'Sahan Şirehan' Derya Baykal'ı ağırladı

Gaziantep'e gelenlerin uğrak yeri olan Sahan Şirehan Derya Baykal ve ekibini ağırladı.

'Sahan Şirehan' Derya Baykal'ı ağırladı
Tarihi dokusu yanında ünlü yemekleriyle de Gaziantep’e gelenlerin ilk uğrak yeri haline gelen ve adı kentle özdeşleşen Sahan Şirehan, ünlü sinema oyuncusu ve TV yapımcısı Derya Baykal’ı ekibiyle birlikte ağırladı.
Bir programa katılmak için Gaziantep’e gelen ünlü sinema, tiyatro ve TV oyuncusu Derya Baykal’ı ve ekibini ağırladı. Baykal Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle güzel bir tarihi doku içerisinde yöresel yemekler yemediğini ve kendisini bu anlamda şanslı hissettiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Gaziantep çok güzel bir kentimiz. Trafik dışında her şey güzel. Sahan Restoranlar zincirinin Gaziantep’te güzel bir yeri olduğunu duyunca merak ettim. Sahan’ın ününü ve yöresel yemeklerdeki lezzetini biliyorum. Şirehan gerçekten Türk han mimarisinin en güzel ve en büyük örneklerinden birisi. Burayı restore ettirmek ve gelecek nesillere aktarmak fikri kadar, bu tarihi mekan içerisinde Gaziantep yemeklerini en güzel şekilde konuklara sunmak fikri de çok güzel. Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ı yürekten kutluyorum. Gaziantep’te doğup, İstanbul’da markalaşmış ve kendi kentine dönerek büyük bir yatırım yapmış örnek bir insan. Türk yemekleri içerisinde Gaziantep mutfağını çok seviyorum. Sahan Şirehan’da yöresel yemeklerin bütün çeşitlerini tattım. Özellikle alevli kebaba bayıldım. Sahan’a özel olarak yapılan zahter salatası, buharda pişmiş pazı sarması, buharda pişmiş içli köfte ve yuvalama gerçekten başlı başına çok güzel yemekler. Sahan’ın ekmekleri de çok güzel. Uzun zamandır böyle lezzetli yemekleri bir arada görmemiştim. Gaziantep’in turizm açısından ön plana çıkmasında Sahan büyük katkı sağlayacaktır.”
Ünlü sanatçı Baykal, Gaziantep ve Gazianteplileri de çok sevdiğini belirterek, “Burada her şey çok güzel, insanlar sıcak kanlı, özverili, misafirperver ve kültürlü. Gaziantep’i ve Gazianteplileri çok sevdim. Bana ve ekibimle yakından ilgilendiler. Gittiğimiz bütün yerlerde bizi en iyi şekilde ağırladılar. Gaziantep Türkiye’nin en modern ve çağdaş şehirlerinden birisi” dedi.
Ünlü sanatçı Derya Baykal ve ekibi kendilerine sunulan alevli kebabı görünce çok şaşırarak alevler arasında hatıra fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Baykal, “Bir yemeğin tadı ne kadar güzel olursa olsun onun sunumu da bir o kadar önemlidir. Sahan Şirehan yemeklerde lezzet yanında sofraya sunumunda da önemli bir fark meydana getirmiş” dedi